Válogatott

Bernd Storck: A horvátok ellen kiderül, hol vannak a korlátaink

Megtartotta sajtótájékoztatóját Bernd Storck. A játékosok közül Nagy Ádám, Dzsudzsák Balázs és Németh Krisztián válaszolt a kérdésekre.

A sajtótájékoztató véget ért.

Bernd Storck: Szeretném látni, hogy mennyire konkurenciaképes a csapat. Mindenkinek fontos a játéklehetőség. Az erős ellenfelek elleni mérkőzések a legjobb tesztek. Látnom kell azt, hogy hol vannak a saját korlátaim, illetve a játékosok korlátai. Ha könnyű ellenfeleket választottam volna, lehet, győztesen hagynánk el a pályát, de nem jönnének ki a hibák.


Bernd Storck: Személyesen beszéltem Lenadróval és Vanczákkal is. Elmondtam nekik, hogy hosszú távon gondolkodom a keretet illetően. Mind a ketten megérdemelték, hogy személyesen mondjam el ezt számukra. A rendszeres játéklehetőség a legfontosabb a jelenlegi keretnek. Meglepetések ennek megfelelően lehetnek még.


Bernd Storck: Természetesen a csapat magja már megvan. A korábbi felállásban is jól játszott a csapat, nincs okunk a változtatásra, de talán 1-2 meglepetés mindig benne van a pakliban. Mindenki számára addig még nagyon fontos tesztek lesznek.


Bernd Storck: Ezzel a mérkőzéssel szeretnénk a szurkolóknak is köszönetet mondani, hogy folyamatosan támogattak minket. Mindig buzdították a csapatot, értük is van ez a meccs.


Bernd Storck: Számomra ezek a felkészülési mérkőzések sem barátságosak, hanem tesztmérkőzések, ahol a játékosok megmutathatják, mire képesek. Akik a hétvégén nem játszanak, májusban jutnak majd szóhoz a következő felkészülési találkozón.


Bernd Storck: Azért választottam a horvátokat, mert az EB-n is nagyon erős csapatok ellen játszunk. A horvátok nagyon hasonló rendszerben játszanak, mint az osztrákok. Az elmúlt négy hónapban nem nagyon tudtunk együtt gyakorolni, fontos a profi felkészülés erre a mérkőzésre. Nem egy olyan edző vagyok, aki csak kivár, felkészítem a csapatot az ellenfelekből, 4-2-3-1-es felállásban fogunk valószínüleg játszani.


Bernd Storck: Eddig nagyjából elégedett vagyok minden részlettel. Sajnos Lovrencsics megbetegedett, őt Besével pótoltuk. Ő nem ugyanazon a poszton játszik, de megoldja a feladatot, ezt már bebizonyította. Vannak olyan játékosok, akiknek fizikai teszteket kell végezniük, ők majd később csatlakoznak a csapat másik részéhez.


Bernd Storck: A múltban már egy nagy sikert elértünk, ezt szeretnénk folytatni. Nagyon fontos a klubok munkája, így tudunk együtt sikeresek lenni.


Bernd Storck: Nagyon örülök, és büszke vagyok arra, hogy a Szövetség bízik bennem. Elégedett vagyok, hogy hosszú távon is itt dolgozhatok.

Bernd Storck válaszol a kérdésekre.

Németh Krisztián: Azért igazoltak, hogy segítsek a csapatnak, szerencsére jönnek a gólok Katarban. Vezéregyéniségnek kell lennem, remélem ez a forma kitart majd.


Dzsudzsák Balázs: Felesleges abba belemenni, hogy ki ellen lépünk pályára. Nem arról szól a meccs, hogy Rakitic,Modric,Mandzukic ellen játszunk. Ugyanúgy ők is emberek, mint mi, nem úgy kell pályára lépni, hogy a Barcelona vagy a Real játékosai. Mi is tudunk jól játszani, pont ez az a meccs, ahol ezt meg kell mutatni. Az a fontos, hogy amit akarunk az véghez vigyük és elhiggyyük


Németh Krisztián: Ez egy olyan teszt az EB előtt, ahol megtudjuk nemzetközi szinten mik azok a taktikai dolgok, amin javítani kell.


Dzsudzsák Balázs:Nekünk nagyon fontos a horvátok ellen, hogy a taktikát mennyire tudjuk betartani, mennyire tudjuk a saját játékunkat játszani.Az eredmény másodlagos , de győzelemre játszunk


Dzsudzsák Balázs: Nem volt semmiféle konfliktus a klubcsapatomnál, semmi alapja nem volt a híreszteléseknek. A hétvégén fordult elő másodjára, hogy nem jutottam szerephez, úgyhogy nem aggódom amiatt, hogy kikerültem volna a csapatból. Ha valami probléma lenne kiállnék és elmondanám a nyilvánosság előtt.


Németh Krisztián: Sokat fog segíteni abban, hogy több néző legyen a stadionokban, hogy a válogatott mellett a klubcsapatok is kijutnak a nemzetközi porondra.


Dzsudzsák Balázs: Nagy dolog, hogy megmaradt a válogatott körül az érdeklődés. Örülök, hogy telt ház lesz a mérkőzésen. Az még jobb lenne, ha a hazai bajnokságban játszók is hétről-hétre telt ház előtt játszhatnának.


Nagy Ádám: Ha bizalmat szavaz nekem a kapitány, akkor az egy tökéletes erőfelmérő lesz. Nagyszerű játékosokkal találhatom szemben magam, akik ellen megmutathatom, hogy hol tartok.


Dzsudzsák Balázs: Szerencsére nincsen sérült, a mag megmaradt. A norvégok elleni csapatra lehet alapozni.


Németh Krisztián: – A lehetőségekhez képest jó döntés született a katari igazolásommal kapcsolatban. Bízom benne, hogy az idő engem igazol majd.

Nagy Ádám jó állapotban érzi magát, annak ellenére hogy szerda-szombat ritmusban játszik egyáltalá nem fáradt.
Dzsudzsák Balázs sajnálja, hogy nem játszott klubjában. Jó mérkőzést vár a horvátok ellen.

Németh Krisztiánék szombaton játszották a meccsüket és frissen várja az edzéseket.

A játékosok közül Nagy Ádám, Dzudzsák Balázs és Németh Krisztián válaszol majd a kérdésekre. Utánuk következik majd Bernd Storck.

Mint ismert, további két évvel, 2018. június 30-ig meghosszabbította szerződését Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki a jövőben is ellátja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sportigazgatói feladatait.

Ezt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke jelentette be hétfői rendkívüli sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy a német szakember mellett segítője, a játékosként világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes Andres Möller is marad a nemzeti csapatnál.

Erről és a horvátok elleni felkészülési meccsről is beszél sajtótájékoztatóján a kapitány 15.30-tól. Az eseményről élőben tudósítunk.

Bernd Storck kerete a horvátok elleni felkészülési meccsre

Kapusok:
Bogdán Ádám (Liverpool)
Dibusz Dénes (Ferencváros)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Király Gábor (Haladás)
Védők:
Fiola Attila (Puskás Akadémia)
Guzmics Richárd (Wisla Kraków)
Juhász Roland (Videoton)
Lang Ádám (Videoton)
Bese Barnabás (MTK)
Kádár Tamás (Lech Poznan)
Korhut Mihály (DVSC-Teva)
Pintér Ádám (Ferencváros)
Középpályások:
Elek Ákos (DVTK)
Gera Zoltán (Ferencváros)
Kleinheisler László (Werder Bremen)
Nagy Ádám (Ferencváros)
Stieber Zoltán (Nürnberg)
Támadók:
Böde Dániel (Ferencváros)
Dzsudzsák Balázs (Bursaspor)
Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin)
Németh Krisztián (al-Garafa)
Nikolics Nemanja (Legia Warszawa)
Priskin Tamás (Slovan Bratislava)
Szalai Ádám (Hannover)

Olvasói sztorik