Válogatott

Királyt, Gerát, Juhászt és Dzsudzsákot emelte ki a horvát kapitány

Jó teszt lesz a horvát válogatottnak a jövő szombati edzőmeccs.

Ante Cacic, a horvát válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország–Horvátország felkészülési mérkőzés kapcsán az MLSZ honlapjánakelmondta: igazi értékmérő lesz csapata számára a március 26-i találkozó.

Cacic tavaly ősszel, Niko Kovac távozását követően került a horvát válogatott élére, irányításával mindhárom Eb-selejtezőjét megnyerte a sztárokkal teletűzdelt együttes, és ezzel az olaszok mögött a második helyen végezve csoportjában bebiztosította Európa-bajnoki szereplését. Március 26-án a Groupama Arénában lép pályára az Ivan Rakiticcsal, Luka Modriccsal, Mario Mandzukiccsal és további sztárjátékosokkal a soraiban Magyarországra érkező gárda, a horvát szakember ennek apropóján nyilatkozott az mlsz.hu-nak.

– Először is gratulálok a magyar válogatottnak, hogy harminc év után ismét egy nagy tornán vesz részt. Úgy gondolom, ez az eredmény elsősorban a sportágba történt jelentős mértékű és okos befektetéseknek köszönhető – fogalmazott a horvát kapitány. – Ma már egy igazán jó magyar válogatottról beszélhetünk, amelyet zömében pályafutásuk csúcsán lévő játékosok alkotnak, és a megfelelő nemzetközi tapasztalat sem hiányzik az együttesből. A magyar kerettagok közül senkit sem ismerek személyesen, de többek pályafutását is követem. Tudom, hogy a csapat legfontosabb labdarúgói a tapasztalt játékosok, mint Király Gábor, Gera Zoltán, Juhász Roland és Dzsudzsák Balázs, de rajtuk kívül is több jó képességű futballista van a keretben, ezért a budapesti mérkőzés igazán jó teszt lesz számunkra az Európa-bajnokság előtt. Úgy gondolom, minden barátságos meccsnek nagy jelentősége van, mert a szövetségi kapitányoknak kevés lehetőségük van a válogatottal való közös munkára, és itt mérhetik le igazán, mely játékosok felelnek meg a nemzeti csapatnál támasztott elvárásoknak.

Olvasói sztorik