Válogatott

A bukik szerint alig lő gólt a magyar válogatott az Eb-n

Nem jósolnak sok sikert számunkra a kontinenstornán.

Mint ismert, gőzerővel készül az Európa-bajnokságra a hosszú idő után ismét kijutó magyar válogatott. A 24 csapatos franciaországi seregszemléig még szűk három hónap van vissza, ám a nemzeti együttesek mellett már a fogadóirodák is készülnek a tornára, és százával kínálják a fogadási lehetőségeket a különböző kategóriákban.

A Rangadó.hu ennek kapcsán utánajárt, a magyar válogatott számára mit jósolnak az igencsak szakavatott, ám korántsem tévedhetetlen bukmékerek.

Az talán senkinek sem meglepő, hogy nem a Bernd Storck-féle csapatot tartják a legnagyobb esélyesnek az Európa-bajnoki győzelemre. A mieink végső sikeréért 241 körüli szorzókat kínálnak, míg a torna egyértelmű esélyesének a német válogatottat kiáltották ki – alig négyszeres pénzt ér a torna előtt fogadóknak a Nationalelf sikere, de a franciák győzelme is csak 4.5 körüli szorzóval bír.

Még Izland ellen sem mi leszünk a favoritok

Az F-csoportban ránk váró három csoportmeccsen sem esélyesként lépünk pályára: az osztrákok elleni sikerünk három hónnappal a június 14-i meccs előtt 4.6 körüli szorzót ér, Ausztria győzelme pedig a kettőt sem éri el (1.8). Izland ellen sem Dzsudzsákékat várják befutónak: a magyar győzelem 3.2, az izlandi siker 2.3 körül mozog, míg a portugálok ellen majdnem hatszoros pénzt ér a győzelem (5.8), Cristiano Ronaldóék sikeréért pedig jelenleg 1.6-szeres hasznot fizetnének ki.

Azt, hogy mennyire nem tartják sikerre esélyesnek a mieinket, jelzi például az a fogadási lehetőség, melyben arra a válogatottra lehet fogadni, amely mind a három csoportmeccsét elveszíti. Erre a mieinknél viszonylag alacsony, mindössze négyszeres pénzt kínálnak – Albánia és Észak-Írország esetében kisebb csak ez a szám, náluk ugyanis háromszoros pénzt ér, ha pontot sem szerezve esnek ki – vagyis őket tartják erre a legesélyesebbnek. Szintén az albán, északír párost tudhatjuk csak magunk mögött a „ki lövi a legkevesebb gólt a tornán” versenyben: ha a mieinknek megy legkevésbé a gólszerzés, az nyolcszoros pénzt érhet az erre fogadóknak, míg a két alacsonyabban rangsorolt együttes esetében öt-, illetve hatszoros szorzót jelöltek meg előzetesen.

A végső győztest sem az F-csoport adja

Bár a pillanatnyi FIFA-világranglista alapján a második legerősebb csoport a miénk, ezt a bukik felülírták: szerintük a legkisebb esély arra mutatkozik, hogy az F-csoport valamely továbbjutója nyeri meg a tornát. Ebben a kategóriában az A-csoport (Franciaország, Románia, Albánia, Svájc), a C-csoport (Németország, Ukrajna, Lengyelország, Észak-Írország) és a D-csoport (Spanyolország, Csehország, Törökország, Horvátország) a TOP3, nagy valószínűséggel közülük kerülhet ki a végső győztes.

Noha keretet még egyik nemzet sem hirdetett, a szakértők már a gólkirály-esélyeseket is „beárazták”. Szerintük aki biztosra akar menni, az a német Thomas Müllerre vagy a portugál Cristiano Ronaldóra fogadjon – az ő gólkirályi-címüket tartják a legesélyesebbnek, míg magyar csatár (egyelőre) nem szerepel a szűk listákon.

Olvasói sztorik