Válogatott

Storck: csak pénzzel lehet motiválni a klubokat

Az osztrák Kleine Zeitung a magyar válogatott szövetségi kapitányával, Bernd Storckkal készített interjút.

Kapcsolódó cikkek

„Nem szabad a múltból élni, és folyamatosan az Aranycsapat sikereit felhozni, hiszen ezzel csak egy plusz terhet rakunk a jelenlegi fiatalok vállára” – reagált arra a felvetésre Bernd Storck szövetségi kapitány, hogy a magyar válogatott a múltban volt igazán félelmetes. „Az egy szenzációs időszak volt, de manapság is bátorítani kell a srácokat egy-egy rosszabb teljesítmény után is, hiszen csak így érhető el fejlődés és így kerülhet fel újra a labdarúgásunk a világ térképére”
„Szomorúnak tartom, hogy a klubokat csak pénzzel lehet motiválni annak érdekében, hogy minél több fiatal jusson lehetőséghez a bajnokságban. E nélkül a rendszer nélkül ugyanakkor nagyon sok fiatal játékos neve fel sem vetődött volna a kerettagságot illetően. Németországhoz képest nagyon sok lemaradásunk van még, a jelenlegi rendszer szinte összes elemében profibbá kell válnunk. Az akadémiák közül jelenleg csupán két-három olyan van, amely európai szinten is megállja a helyét.”
Storck újságírói kérdésre felelevenítette azt a pillanatot, amikor Dárdai Pál távozása után őt kérte fel az MLSZ a szövetségi kapitányi posztra. „ Egyáltalán nem volt könnyű átvenni az egész ország által nagyra becsült Dárdai szerepét, és a szurkolók közül nagyon sokan nem értettek egyet a kinevezésemmel. Pál nagyon sokat segített nekem a további munkában, a csoportkör végén azonban úgy gondoltam ideje lesz változtatni a csapat és a szakmai stáb összetételét illetően, és a saját elképzeléseimet kell kialakítani a válogatott körül”
„ A családom nagyon hiányzik, de mivel amikor csak tehetik meglátogatnak engem, ezért egyértelműen kijelenthetem , hogy nagyon jól érzem magam Magyarországon, rengeteg barátságos emberrel találkozom.”
Bernd Storck esélyt is latolgatott az osztrák lapnak az EB csoportkört illetően. Véleménye szerint Portugália és Ausztria az egyértelmű favoritja a csoportnak, hiszen mindkét válogatottban rengeteg olyan játékos van, akik topcsapatokban játszanak hétről hétre.
Az interjú végén szóba került Király Gábor is, aki ha pályára lép Franciaországban a valaha volt legidősebb kapus lehet az EB-k történelmében. „ Gábor egy igazi vezéregyéniség és egy kiváló kapus. Az, hogy még ennyi idősen is válogatott, egyértelműen a teljesítményének szól, nem pedig a múltbéli sikereinek. „

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik