Válogatott

Peches vereséget szenvedett a női válogatott

Ciprus Kupa, 2. forduló
Ausztria–Magyarország 2-1 (0-0)
Magyarország: Szőcs – Mosdóczi (Papp, 64.), Szabó V., Szeitl, Tóth G. – Csiszár, Smuczer (Tóth A., 86.) – Jakabfi (Sipos, 30.), Szarvas (Nagy L., 76.), Szuh (Fenyvesi, 69.) – Vágó (Zágor, 12.). Szövetségi kapitány: Markó Edina
Magyar gólszerző: Zágor (67.)

Pénteken az osztrákok ellen lépett pályára női A-válogatottunk a Ciprus Kupán – számolt be az MLSZ honlapja.

A Markó Edina vezette együttes egy olaszok elleni 2-0-ás vereséggel, míg az osztrákok az írek 2-0-ás legyőzésével kezdték meg szereplésüket szerdán a ciprusi viadalon. Az egymás elleni találkozó rendkívül pechesen alakult a mieink számára, Zeller Dóra a bemelegítés közben sérült meg, Vágó Fannyt a 12. percben bokasérülés miatt, Jakabfi Zsanettet pedig a 30. percben, egy ütközés után kellett lecserélnünk. Az első félóra végére tehát három kulcsjátékosunkat veszítettük el, mindannyian a támadójátékban játszhattak volna fontos szerepet. A szerencsétlen kezdés ellenére az első félidőben többet támadtunk, jó pár alkalommal sikerült veszélyes akciókat vezetnünk, miközben az osztrákok a szünetig csak egy alkalommal tették próbára Szőcs Réka kapust.

A második félidőben valamelyest visszaesett a támadójátékunk, az osztrákok pedig a 48. percben, egy jobb oldali akciójuk végén kihasználták egy helyezkedési hibánkat, és megszerezték a vezetést (0-1). Markó Edina ezt követően átszervezte a csapatot, a félidő derekára veszélyesebbé vált a játékunk, és nagy energiákat mozgósítottunk az egyenlítés érdekében. A 67. percben sikerült gólt szereznünk, Sipos Lilla beadását követően Zágor Bernadett lőtt a kapus lábai között a hálóba (1-1). A második félidőben elkezdett szakadni az eső, ami sokat rontott a pálya állapotán, mindkét együttes megszenvedett a mély talajjal. Az osztrákok a 77. percben visszaszerezték az előnyt, egy szöglet utáni lepattanó labdát juttattak a kapunkba. A hajrában nagyot küzdöttünk az egyenlítésért, de nem sikerült újabb gólt szereznünk, 2-1-es vereségünkkel zárult a találkozó. A magyar válogatott hétfőn az írek ellen lép pályára.

– Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, szerettük volna erre a találkozóra kihegyezni a tornát, mert úgy gondolom, az osztrákok ellen igazi értékmérő mérkőzést játszhattunk volna – mondta a találkozó után Markó Edina szövetségi kapitány. – Sajnos a körülmények nem tették lehetővé, hogy valóban lemérjük, mire vagyunk képesek, három fontos játékosunk sérülése keresztülhúzta a számításainkat. Sajnálom, hogy nem tudtuk megnézni, mire vagyunk képesek legerősebb összeállításunkban Ausztria ellen, de a védekezésünk alapvetően rendben volt, masszívak voltunk, az ellenfelünknek jóval kevesebb lehetősége volt, mint az egymás elleni vb-selejtezőnkön. Mindent megtettünk a jó eredmény elérése érdekében, s bár a győzelem nem volt benne a játékunkban, a döntetlen reális eredmény lett volna, és nem is álltunk messze a megszerzésétől.

Olvasói sztorik