Válogatott

A FIFA számításai alapján a második legnehezebb Eb-csoport a miénk

A világranglista szerint csak a spanyolok csoportja nehezebb.

Kapcsolódó cikkek

Mint ismert, a magyar válogatott őrzi történelme eddigi legjobb, 19. helyét a FIFA világranglistáján. A mieink ezzel pillanatnyilag a 11. legjobb csapatnak számítanak a nyári franciaországi Európa-bajnokság mezőnyében, míg az UEFA tagszövetségeit figyelembe véve a 13. legjobb európai válogatottként tartják számon nemzeti csapatunkat.

A Csak.Taccs.hu blog emellett egy érdekes tényre hívta fel a figyelmet: amennyiben szigorúan a FIFA-számításokhoz ragaszkodunk, úgy a magyar válogatott a jelenlegi helyezések alapján a második legerősebb csoportban szerepel az Európa-bajnokságon.

Mint ismert, a mieink az F-csoportban Portugáliával, Ausztriával és Izlanddal találkoznak a nyári seregszemlén. A kvartettből Portugália áll a legelőkelőbb helyen a világranglistán: a hetedik helyet foglalja el. Ausztria a tizedik, a mieink a már említett 19. helyen állnak, míg Izland a 38. pozíciót birtokolja. Átlagot számítva ez 18.5-et jelent, aminél csak a D jelű spanyol (3.), horvát (18.), cseh (25.), török (20.) kvartett bír jobb átlaghelyezéssel (16.5).

Anglia (9.), Wales (17.), Szlovákia (26.) és Oroszország (23.) átlaga – B-csoport – nem sokkal marad el a miénktől (18.75), míg az E-ben tömörülő belga (1.), olasz (14.), ír (29.), svéd (34.) négyes bír még húszas alatti (19.5) értékkel. Az A-csoport (Franciaország, Svájc, Románia, Albánia) 21.75-re jön ki, míg a FIFA-számítások szerint a leggyengébb csoport a német, ukrán, lengyel, északíré: a C-csoport átlaga 22.5-et ad ki.

Olvasói sztorik