Válogatott

Jót cselekedett, mégis fellázadt Dzsudzsák ellen az internet népe…

Úgy tűnik, a Bursaspor magyar válogatott játékosa bármit csinál, valaki mindig haragszik rá.

Kapcsolódó cikkek

Fotózkodj egy csekkel! néven indított jótékonysági megmozdulást Vujity Tvrtko. Az újságíró öt napon át 20 ezer forintot utal rászorulókat segítő szervezeteknek. A mozgalomhoz közismert személyiségek tucatjai csatlakoztak. A magyar válogatott középpályása, Dzsudzsák Balázs is így tett, beszállt a jótékonysági játékba, de egyesek szerint a 20 ezer forintos csekk, amit a Bátor Tábor Alapítványnak címzett, kissé karcsú.

„Nagyon szép gesztus! De pont olyan, mint a fociban: a kötelező minimum teljesítése” – verte ki a biztosítékot az összeg egy felháborodott hozzászólónál a Bors szerint. A lap több, Dzsudzsákot bíráló kommentet is összegyűjtött. A Bursaspor légiósa 1,7 millió eurót tesz zsebre évente, azaz nagyjából ezer forintot percenként. A legjobban fizetett magyar focista tehát húsz perc alatt kereste meg jótékonykodása árát.

Egy másik dühös hozzászóló is a felajánlott összeg nagyságát kifogásolta, szerinte Dzsudzsák apróval szúrta ki az alapítvány szemét: „Ha többmilliós fizetésem lenne, szégyellnék ilyen csekket kiállítani. Egymilliárdos éves fizetésből 20 ezer forint annyi, mintha havi 100 ezer forintos fizetésből valaki 24(!) forintot utalt volna.”

Voltak azonban, akik Dzsu­dzsák Balázs védelmére keltek. Noha nem a szélső iránt táplált szimpátiájuk miatt, sokkal inkább azért, mert más milliárdos hírességekhez képest a focista – ha nem is sokat – legalább mégis adott.

Olvasói sztorik