Válogatott

A szurkolók döntöttek: ezekben a mezekben játszunk az Eb-n

A magyar labdarúgó válogatott mezgyártója, az adidas különleges gesztussal ünnepelte, hogy a csapat 1986 után ismét sikerrel kvalifikálta magát egy nemzetközi tornára.

A szurkolók szavazhatták meg, hogy milyen hazai és idegenbeli mezben láthassák viszont kedvenceiket a franciaországi Európa-bajnokságon. A szavazás tegnap éjfélkor lezárult.

A futballrajongók örömmel fogadták az unikális lehetőséget, miszerint most ők dönthetik el, hogy közel harminc év után milyen mezben szeretnék látni a nemzeti tizenegyet egy nemzetközi tornán. A klasszikus szerelés mellett egy innovatív, függőleges csíkokkal díszített verzióra szavazhattak a szurkolók – végül szombat estétől szerda éjfélig csaknem 60 ezren tették le voksukat a két-két hazai és idegenbeli mez valamelyikére.

A rajongók döntése értelmében pedig a magyar labdarúgó válogatott, ragaszkodva a tradíciókhoz, az eredeti hazai és idegenbeli mezében játszik majd a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon. A két eredeti szerelés meggyőző fölénnyel nyerte a szavazást.

Olvasói sztorik