Válogatott

Az angolok nem minket szeretnének kapni

A SkySportsnál inkább a románokkal játszanának.

Kapcsolódó cikkek

Ahogy a magyarok, úgy természetesen az Eb-résztvevő angolok is számolgatnak a ma esti Európa-bajnoki sorsolással kapcsolatban. A SkySports most az ő szemszögükből készített legjobb és legrosszabb forgatókönyvet.

Először is azt a kérdést vetik fel, hogy egy csoportba kerülhet-e Wales, Írország, Észak-Írország és Anglia. A válasz egyébként nem, hiszen előbbi három válogatott egyaránt a negyedik kalapba kapott besorolást.

A legrosszabb forgatókönyvnek azt tartják, ha az angolok a második kalapból Olaszországot kapják (a legutóbbi két tornán legyőzte őket a Squadra Azzurra). A harmadik kalapból még Svédországnál is nehezebbnek vélik a lengyeleket, ahol Lewandowski selejtezők során 10 meccsen szerzett 13 góljától tartanak. A negyedik kalapból Walest szeretnék elkerülni, hiszen Chris Coleman irányításával Bale-ék két meccsen veretlenek maradtak Belgium ellen is.

A legboldogabbak akkor lennének, ha a második kalapból Svájc érkezne. A harmadikból érdekes módon nem minket, hanem Romániát emelik ki, még annak ellenére is, hogy ők kapták a legkevesebb gólt a selejtezők során. A negyedik kalapból a világranglista 36. Albániát tartják a legkevésbé veszélyesnek. A kis ország válogatottja ugyan legyőzte Portugáliát a selejtezők első játéknapján, de az utolsó négy meccséből csak egyet nyert, azt az örmények ellen.

Olvasói sztorik