Válogatott

Storck vasárnap ismét keretet hirdet, és karácsony előtt még egyszer összerántja a válogatottat

A szövetségi kapitány folyamatosan egyeztet az NB I-es klubokkal, és arra számít, hogy a magyar foci érdekében minden segítséget meg fog kapni.

– Ehhez ragaszkodtam. A felnőtt válogatott tagjait és a jövőben bevethető játékosokat hívom meg, akik három, négy vagy öt év múlva kaphatnak majd komolyabb szerepet. December 13-tól 16-ig lesz a közös gyakorlás. A 2009-ben U20-as vb-bronzérmet nyert csapat néhány tagja és az elmúlt két-három év U21-es válogatott játékosai közül is válogatok. Megadom nekik az esélyt, nem szabad elfelejtenünk őket. Természetesen Andy Möller és Holger Gerhke is látja majd valamennyiüket. Még az is lehet, hogy páran feltűnnek majd a következő kerethirdetésnél. Ki tudja – válaszolta Bernd Storck a magyar nemzet munkatársának a napilap ma megjelenő számában.

A Rangadó.hu úgy tudja, hogy Storck holnap hirdeti ki a pontos névsort.

A német szakember a más említett interjúban egyébként beszélt arról is, hogy folyamatosan egyeztet az NB I-es klubokkal, akik nyitottak az együttműködésre, így zökkenőmentes felkészülésre számít.

Megkerülhetetlen kérdésként ezúttal is felmerült Kleinheisler László ügye.

– Németországban nem jellemző, hogy valaki nem hosszabbítja meg a szerződését, és utána nem engedik játszani, ez szokatlan és szerencsétlen dolog. Lászlót meghívtuk a válogatott összetartására, részt vett az edzéseken, de előfordult, hogy nem FIFA-játéknapon nem engedte el őt a klubja. Ezért nem voltam boldog, ennek ellenére a pótselejtező előtt adtam neki egy esélyt – mondta. Amikor először láttam futballozni a Puskás Akadémia csapatában, nagyon megtetszett a játéka. Persze többen mondták, hogy taktikailag nem elég fegyelmezett, de láttam benne fantáziát. Szóval, beszéltem Lászlóval, közöltem vele, hogy meghívom a keretbe, de azt is megmondtam neki, hogy írja alá a szerződését, különben nem fog játszani a Videotonban, gondoljon a jövőjére. László kicsit olyan, mint én, megy a saját feje után. Azt válaszolta nekem, annyi rossz tapasztalata volt az utóbbi időben, hogy esze ágában sincs meghosszabbítani a szerződését. Engedjem, hadd döntsön ő maga a saját jövőjéről. Gondolhatja, hogy micsoda pillanat volt, amikor mindezek után, meghívtam a keretbe… Volt néhány napunk arra, hogy összecsiszolódjon a többiekkel. Hihetetlen, hogy milyen gyorsan megtalálta a közös hangot a csapattársaival. Nyitott volt, vevő az újra, nem érdekelte, hogy milyen poszton, csak az foglalkoztatta, hogy játsszon. Kedvelem őt, egyenes embernek tartom. A többiek is látták rajta, hogy közéjük akar tartozni. Egyébként Király Gábor is nehéz helyzetben volt a görögök vagy korábban az északírek elleni meccs után. Több kritikát kapott, beszéltem vele is, tudtuk, hogy valamit változtatni kell. Holger Gehrke kapusedzővel fantasztikus munkát végzett, még soha nem láttam olyan keményen dolgozni, mint a norvégok elleni felkészülési időszakban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik