Válogatott

Pintér Attila nem lesz benne a válogatott sikeréről szóló filmben

A bukott kapitány megtiltotta a forgatást.

Kapcsolódó cikkek

A magyar válogatott 1972 után szerepelhet újra Európa-bajnokságon. A sikerről dokumentumfilm készül, amelyből szinte mindent megtudhat majd a néző. Azért csak szinte, mert volt olyan szövetségi kapitány, aki nem engedte meg a forgatást – írja a Lokál.

Bár a dokumentumfilm a most lezárult selejtezősorozatról szól, a kamerák lényegében Csányi Sándor MLSZ-elnökké választása után kezdtek forogni.

– Valóban, már Egervári Sándor idejében is készült egy film, amelynek Út Rióba lett volna a címe, de sajnos a világbajnoki részvételt nem sikerült kiharcolni – mondta Sztancsik Tamás, a film társproducere, akinek egyébként nem ismeretlen ez a műfaj, hiszen korábban a vízilabda-válogatott sikereiről készített hasonló alkotást.

Persze, ezúttal sem ment minden zökkenőmentesen, hiszen Pintér Attila például egyáltalán nem támogatta az ötletet!

– Pintér még az apró kézi kamera használatát sem engedte, így az ő kapitányi időszakában egyáltalán nem készültek felvételek. Az talán senkinek nem meglepetés, hogy Dárdai Pál ehhez is profi módon állt, és Bernd Storck is azonnal tudta, miről van szó.

A film ötletgazdája és a rendezője Muhi András Pires, a főproducer pedig az a Kovács Gábor, aki többek között az Üvegtigris-filmeket is jegyzi. A filmesek most az utómunkálatokat végzik, és ahogy Sztancsik Tamás elmondta, tavasszal mindenki megnézheti, hogyan érte el a sikert a válogatott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik