Válogatott

A török és a román játékosok is több pénzt kapnak az Eb-kvalifikációért

Ugyan a 24 Eb-résztvevő futballszövetségből csak néhányan hozták nyilvánosságra a bónuszokat, a miénktől jelentősen eltérő nagyságú pénzt inkább felfelé fizettek ki.

Nem lógnak ki a sorból

Magyarország: 1,2 milliárd Ft/csapat + a legjobb játékos 40 millió Ft
Lengyelország: 10 millió zloty (730 millió Ft)/ csapat + a legjobb játékos 40 millió Ft
Észak-Írország: 1 millió font (442 millió Ft)/ csapat
Írország: 1,5 millió euró (468 millió Ft)/csapat
Németország: 20 ezer euró (6,2 millió Ft)/ játékos + a legjobb játékos 62 millió Ft
Törökország: 500 ezer euró (156 millió Ft)/ játékos
Románia: 300 ezer euró (94 millió Ft)/kezdő játékos
Olaszország: 1 millió euró (312 millió Ft)/ csapat

Hatalmas port kavart a Sport Plusz hetilap állítása, miszerint az Eb-selejtezők során legtöbbet foglalkoztatott válogatott focisták 70-80 millió forintos prémiumot tehetnek zsebre a kvalifikációnak hála – írja a Blikk.

Az MLSZ kommunikációja a sikerrel megvívott pótselejtező másnapján félreértésre adhatott okot, ám a szövetség részéről váltig állítják, a legmagasabb összeg, amit például Dzsudzsák Balázsnak utalnak át, a pontprémiumokkal együtt 40 millió forint.

Ez az összeg nemzetközi összevetésben teljesen átlagosnak mondható. Ugyan a 24 Eb-résztvevő futballszövetségből csak néhányan hozták nyilvánosságra a bónuszokat, a miénktől jelentősen eltérő nagyságú pénzt inkább felfelé fizettek ki.

A törökök egyenesen 500 ezer eurót (156 millió Ft) utaltak a futballistáknak fejenként, de a románok is jobban megfizették az MLSZ-nél a húzójátékosaikat. Habár a magyar szövetség az UEFA-tól kapott 12 millió euró (3,7 milliárd Ft) egyharmadát költötte el premizálására, vagyis egyetlen forint közpénz sem lett a válogatottra költve, a lap olvasóinak elsöprő többsége így is sokallja a játékosok pénzét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik