Válogatott

Dzsudzsák 80 milliót kap a kijutásért

Anyagilag a csapatkapitány jár a legjobban a magyar válogatott játékosai közül.

Kapcsolódó cikkek

A Magyar Labdarúgó Szövetség a pótselejtező előtt és után is megjutalmazta a válogatott játékosait. A legtöbbet azok keresték, akik főszereplői voltak az Európa-bajnoki kijutásnak – a pályán töltött idő, valamint az eredményesség is számít abban, ki mennyit kap –, azonban azok is számíthatnak néhány millióra, akik a keretbe bekerültek, de egyetlen percet sem voltak pályán. A kapitányok és stábjaik tagjai sem maradtak üres zsebbel – írja a Blikk.

Van miből jutalmazni, hiszen a kijutásért eleve 3.6 milliárdot folyósított az európai szövetség (UEFA). Ebből 1.2 milliárdot osztanak szét a 75 érintett játékos, valamint Pintér Attila, Dárdai Pál és Bernd Storck szövetségi kapitányok stábjai között.

A Sport Plusz információi szerint a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs keres a legjobban, ő összesen 80 millió forintot kap a 12 mérkőzésen nyújtott produkciójáért. A kulcsembereknek szép summa jár: Kádár Tamás 75-80 millió forintot, a kapus Király Gábor nagyjából 72 millió forintot, Fiola Attila, Juhász Roland és Gera Zoltán 70-70 millió forintot, Szalai Ádám 60 millió forintot, Tőzsér Dániel 58 millió forintot, Nikolics Nemanja 55 millió forintot, Elek Ákos 45 millió forintot, Németh Krisztián 40 millió forintot, Guzmics Richárd pedig 30 millió forintot kap a teljesítményéért.

Az a 38 játékos, aki meghívót ugyan kapott valamelyik mérkőzésre, de nem lépett pályára a selejtezősorozatban, 1-3 millió forintban részesül.

Nem ennyi az annyi?!

Csütörtök délután az Origoérdeklődésére a Magyar Labdarúgó Szövetség azt a tájékoztatást adta, hogy mivel még ők sem tudják a pontos összegeket, meglepődnének rajta, ha a sportlap információi helytállóak lennének. Az MLSZ hivatalosan nem kívánt sajtóértesüléseket kommentálni, nem hivatalos csatornán is csak annyit jeleztek, „valószínűleg köszönőviszonyban sem lesz az igazsággal a Sport Plusz által lehozott számsor.”

Olvasói sztorik