Válogatott

Németh Krisztián szívesen játszana az olaszokkal

Csúcsformában lesz az Európa-bajnokság idején a válogatott támadója.

Kapcsolódó cikkek

Az Európa-bajnoki selejtezőkön általában játszott, jobbára csereként, hogy aztán az athéni záráskor két gólt is rúgjon, az oslói pótselejtezős odavágón pedig az egyik legjobb legyen, akit a norvégok elleni visszavágón megint a finisben vetett be Storck kapitány – az USA-ban az év felfedezettje, vagyis fut a szekér Németh Krisztiánnal. Ő volt a DigiSport Reggeli Start vendége.

– Az elejétől úgy voltam vele, hogy ötven-ötven százalék az esélyünk a továbbjutásra. A norvégokat vagy a szlovénokat szerettem volna a sorsolás előtt, így utólag azt mondom, a norvég jó választás volt – jegyezte meg mosolyogva Németh Krisztián, aki hozzátette, a továbbjutás ünneplése két napig tartott, de természetesen bizonyos határokon belül.

A beszélgetés során szóba került a jövő nyári Európa-bajnokság is. Németh Krisztián optimistán várja a franciaországi tornát, sőt a december 12-én esedékes sorsoláson szeretné, ha a második kalapból is egy igazi nagy csapatot kapnánk a csoportmeccsekre.

– Nagy lesz a versenyhelyzet, mindenki szeretne bekerülni az Európa-bajnoki keretbe – mondta Németh, aki az Egyesült Államok bajnokságából érkezhet jövő nyáron a tornára, ahol a szezon akkor éppen a közepénél tart majd, vagyis csúcsformában lehet a csatár. – Senkinek sem lesz bérelt helye. Van egy fél év, amikor mindenki megmutathatja, hogy ott a helye a keretben. Abban az időszakban megy a bajnokság az MLS-ben, akkor vagyunk csúcsformában, remélem, hogy én viszont nem ott leszek, hanem az Eb-n. Azonban ehhez olyan felkészülést kell csinálnom, hogy a kapitány engem is számításba tudjon venni.

Németh Krisztián kiemelte, Dárdai Pálnak elévülhetetlen érdemei vannak a továbbjutásban, de Bernd Storcknak is olyan húzásai voltak, ami nagyban segítette a továbblépést. A német szakember továbbvitte Dárdai munkáját, ennek köszönhető a továbbjutás.

– Nem gondolkoztam még a sorsoláson. Szerencsére a harmadik kalapba kerültünk, ami nagy pozitívum. Reméljük, hogy az első meccset jól zárjuk, így lesz esélyünk a továbbjutásra. Szeretem az olasz focit, ellenük nagyon szívesen játszanék egy csoportban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik