Válogatott

Nem csak a Storck-csapat játszik az Eb szempontjából fontos meccset csütörtökön

A magyar U21-es válogatott november 12-én Izraelben lép pályára, négy nappal később pedig Görögországot fogadja Eb-selejtezőn.

Az U21-es válogatott kerete

Kapusok:
Nagy Gergely (Vasas FC)
Banai Dávid (Újpest FC)
Székely György (Paksi FC)
Védők:
Lenzsér Bence (Paksi FC)
Kecskés Ákos (Újpest FC)
Bese Barnabás (MTK Budapest)
Bobál Dávid (Budapest Honvéd)
Polgár Kristóf (Liverpool FC)
Botka Endre (Budapest Honvéd)
Hangya Szilveszter (Vasas FC)
Középpályások:
Vida Máté (Vasas FC)
Kocsis Gergő (Puskás Akadémia FC)
Forgács Dávid (A.C. Pisa)
Berecz Zsombor (Vasas FC)
Sallai Roland (Puskás Akadémia FC)
Kalmár Zsolt (Red Bull Leipzig)
Támadók:
Novothny Soma (DVTK)
Gera Dániel (MTK Budapest)
Varga Szabolcs (MTK Budapest)
Mervó Bence (FC Sion)

Szeptember elején két idegenbeli mérkőzéssel kezdte a selejtezősorozatot az U21-es válogatott: Liechtensteinben hatgólos sikert arattak, majd a csoportfavorit portugál válogatott otthonában kétgólos vereséget szenvedtek.

Ezt követően októberben Albániát fogadták a Pancho Arénában, és Prosser Dániel duplájával négygólos mérkőzésen végül egy pontot szereztek. Az eddig megszerzett négy egységgel jelenleg a harmadik helyet foglalják el a csoportban, de a csütörtöki ellenfél, a rosszabb gólkülönbséggel mögöttük álló Izrael és november 16-i rivális, a hárompontos Görögország egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Az izraeliek előbb magabiztosan legyőzték Liechtensteint, majd döntetlenre végeztek Albánia ellen. A görögök mérlege csak kevéssel gyengébb: egy győzelem Liechtenstein ellen és egy vereség a portugáloktól. A következő bő egy hétben két olyan riválissal mérkőzik meg a csapat, amely a második helyért küzdhet a csoportban, vagyis mindkét találkozónak kiemelt jelentősége van.

Robert Kilin szövetségi edző szerint a csapat szervezettsége mellett, a játékosok fejlődése is célkitűzés a mérkőzéseken.

– Izrael mindkét eddigi mérkőzését láttam, és ugyanazt mondhatom, mint korábban: ezen a szinten nincs olyan válogatott, amely ne lenne kellően agresszív és szervezett. Portugália más szintet képvisel, de még Liechtensteint sem szabad lebecsülni, minden riválisunk motivált, és mindent megtesz a siker érdekében. Százszázalékosnak kell lennünk minden mérkőzésünkön, a szervezettség, a taktikai fegyelem, a koncentráció és a motiváció kiemelten fontos, azt szeretnénk elérni, hogy ezekben a mutatókban minden meccsen fejlődjenek a játékosok – mondta Robert Kilin az mlsz.hu-nak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik