Válogatott

Érthetetlen húzás? – Storck beszélt Kalmár kihagyásáról

„Összehívtam a fiatalokat, és megmondtam nekik, ne legyenek túlságosan nagy tisztelettel a helyzet iránt, éljenek a lehetőséggel.”

A kapitány érthetetlen húzásai a Bors szerint

Böde Dániel: a románok és az észak-írek elleni Eb-selejtezőkre nem hívta meg a legjobb formában lévő NB I-es támadót.
Tőzsér Dániel: csak két meccset hagyott ki a selejtezők alatt, Storck mégis magyarázat nélkül hagyta ki a pótselejtezőkre készülő keretből.
Kalmár Zsolt: Storck felfedezettje Észak-Írországban és Görögországban is kellemes meglepetést okozott, de most nem számít rá.
A stáb lecserélése: Andrusch, Sallói és Szabics ugyan Dárdai Pál embere volt, de nem három héttel a pótselejtező előtt kellett volna tőlük megválni.

Már csak hármat kell aludni, hogy valamelyest közelebb kerüljünk az igazsághoz: van-e esélyünk kijutni a franciaországi Eb-re, és egyúttal az is kiderül, jó döntéseket hozott-e Bernd Storck a felkészülés során. A szövetségi kapitány még csak négy meccsen vezényelte a válogatottat, de már eddig is sok megdöbbentő döntést hozott. A norvégok elleni pótselejtezők előtt például váratlanul lecserélte a szakmai stábot, és kihagyta két korábbi emberét, Tőzsér Dánielt és Kalmár Zsoltot. A Leipzig 20 éves középpályása szerint azért nem jutott számára hely a szűkített keretben, mert bokasérüléséből nem épült fel időben – írja a Bors.

Kalmár ennek ellenére a hétvégén csereként lehetőséget kapott csapata bajnokiján, illetve a felnőtt válogatottal szinte teljesen megegyező időpontban Eb-selejtezőket játszó U21-es nemzeti csapat keretében is szerepel a neve.

– Kalmár jól játszott az U20-as válogatottban, bekerült az A-válogatottba is. De összehívtam a fiatalokat, és megmondtam nekik, ne legyenek túlságosan nagy tisztelettel a helyzet iránt, éljenek a lehetőséggel… – utalt a döntése hátterére Storck az M4 Sporton.

Olvasói sztorik