Válogatott

Elek Ákos is megérkezett a válogatottba

A szerda esti tréningen már részt is vesz a kínai Csangcsun Jataj légiósa.

Kapcsolódó cikkek

A keddi erőnléti állapotfelmérést és az esti edzést követően, lazításként szerdán délelőtt múzeumlátogatáson vett részt a magyar válogatott.

Bernd Storck és játékosai a telki edzőközpontból busszal utaztak a Várba, majd rövid sétát tettek a Honvédelmi Minisztérium fenntartásában működő Hadtörténeti Múzeumig. A csapatot dr. Kovács Vilmos ezredes, az intézmény parancsnoka köszöntötte, majd a válogatott szakmai stábja és játékosai szakavatott tárlatvezető segítségével ismerkedhettek meg az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc történetét bemutató kiállítással.

A csapat tagjai a korabeli tárgyak bemutatásának köszönhetően – mint például gróf Batthyány Lajos miniszterelnök-vértanú, illetve Kiss Ernő altábornagy, aradi vértanú pisztolya, Guyon Richárd tábornoki atillája, vagy a különböző Magyar Katonai Érdemrendek – valóságos időutazásként élhették meg a bemutatót, megismerkedhettek a honvédzászlók típusaival, a honvédsereg fegyvernemeivel, sok korabeli hirdetménnyel, eredeti levéllel is. A tárlatvezetés végén a vállalkozó szellemű futballisták korabeli fegyvereket is kézbe vehettek, illetve lehetőségük nyílt különböző fegyvernemek egyenruháinak megismerésére.

Ami a szakmai munkát illeti: kora este újabb edzés szerepel a csapat programjában, és ezen a gyakorláson már részt vesz egy külföldön játszó labdarúgónk is, Elek Ákos ugyanis megérkezett Kínából, miután a Csangcsun Jataj a hét elején hazaengedte a válogatotthoz – számolt be az MLSZ honlapja.

Olvasói sztorik