Válogatott

“Dárdaiban ott a kiírthatatlan remény, hogy a magyar focit jobbá lehet tenni”

Petry Zsolt szerint, ha a Hertha edzője lenne a kapitány mi lennénk az esélyesek a pótselejtezőn.

Ha egy meccsen dőlne el a továbbjutás, több esélyünk lenne, egy oda-visszavágós párharcban jobban kijönnek a valós erőviszonyok. 60-40-et mondanék százalékban a norvégok javára –mondta az Origónak adott interjújában Petry Zsolt a Hertha BSC kapusedzője.

A korábbi kiváló kapus arról is beszélt, hogy miként változna a véleménye abban az esetben, hogy ha Dárdai Pál ülne a kispadon.

– Akkor nekünk adnék 60 százalékot. Úgy láttam, Pali idejében elhitték a játékosok, hogy nem számít, ki az esélyesebb. Pali hozta azt a mentalitást, amivel rekorder lett a Herthában, tudta, hogy kell szót érteni a játékosokkal, és a maximumot, vagy még többet kihozni belőlük. Azzal, hogy most az ő stábjából megmaradt embereket is eltávolították, eltűntek azok, akikben a játékosoknak is bizalmuk volt, és teljesen idegen arcok kerültek elő. Velük pedig ilyen rövid idő alatt nehéz lesz azt a kohéziós erőt felépíteni, ami egy ilyen szituációban döntő lehet.

Petry elmondta nem szeretne kritizálni, bátorítani akar, ennek ellenére úgy érzi a magyar foci nem változna meg attól, hogy kijutunk az Európa-bajnokságra. Nem tagadta, Dárdaival sokat szoktak beszélgetni a nemzeti csapatról.

– Paliban ott a kiirthatatlan remény, hogy az országunk futballját jobbá lehet tenni. Idealista típus, hisz abban, hogy komoly szemléletváltozás következik be a magyar labdarúgásban, és sikerült a struktúrát alulról felépíteni. Ahogy látom, a körülmények javulnak, nagyszerű dolog, hogy ennyit áldoznak a sportra, de az emberek a színházba is akkor mennek el, ha tudják, hogy színvonalas előadás vár rájuk – mondta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik