Válogatott

U15: legyőzte a válogatott a szlovákokat

Második nemzetközi mérkőzésén megszerezte első győzelmét a 2001-es születésű játékosokból álló U15-ös válogatott.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés:

Magyarország – Szlovákia 1-0 (0-0)
Magyarország:
Ásványi Balázs (Ónodi Ákos, 41.) – Dombai Bálint (Lakatos Zoltán, 41.), Lakatos Benjámin (Sághy Félix, 41.), Ángyán Richárd (Papp László, 55.), Sasvári Dávid (Kalmár Olivér, 41.) – Földi Botond (Kecskeméti Péter, 55.), Nyári Patrik (Szabó Árpád, 41.) – Cipf Dominik (Hajnal Gergely, 41., Papp László, 55.), Törőcsik Péter (Sipos Zoltán, 41.), Kapronczai Gergely (Papp Marcell, 55.) – Beke Péter
Gólszerző: Beke Péter (68.)

A 2001-es korosztály futballistáiból álló U15-ös együttes kedden debütált a nemzetközi színtéren, első meccsén 1-1-es döntetlent ért el a szlovákok ellen. A két válogatott csütörtökön ismét összemérte az erejét Lipóton, és ezúttal is szoros mérkőzést vívott egymással, azzal a különbséggel, hogy a 80 perc végén a magyar válogatott örülhetett, mert 1-0-ra megnyerte a találkozót – írja az mlsz.hu.

Az első félidőben főleg a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a szlovák válogatott valamivel többet kezdeményezett, de a védekezésünkön nem talált fogást. A mieink támadójátéka nem volt az igazi, az akcióink végén nem tudtunk igazán nagy helyzetet kialakítani. A második félidőre hét új játékos futott ki a pályára, és bár az első lehetőségek a vendégek előtt adódtak, hamarosan átvettük az irányítást, és nemcsak labdabirtoklásban, hanem a kialakított helyzetek számában is feljavultunk. A 68. percben megszereztük a vezetést, Beke Péter kapott labdát a balösszekötő helyén, egy csellel kapura tört, majd kilőtte a hosszú alsó sarkot (1-0). A szlovákok a folytatásban sem tudtak a magyar válogatott fölé kerekedni, a hajrában szert tettek ugyan némi mezőnyfölényre, de végül magabiztosan őriztük meg az előnyt, és nyertük meg a találkozót.

– Az egész meccsen szervezetten, fegyelmezetten játszott a csapat, elsősorban a második félidei jó játékunknak köszönhetően sikerült megszerezni a győzelmet. Gratulálok a csapatnak az egész heti munkájához, és köszönöm a stáb segítségét is, mert komoly teljesítmény volt, hogy sikerült csapattá formálni a frissen megalakult válogatottat, egy újonnan épülő közösséget – nyilatkozta a találkozót követően Németh Antal szövetségi edző.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik