Válogatott

Sebők Vilmos egymaga vág vissza a minket lebecsülő norvégoknak

"A norvég futball már nincs azon a szinten, mint öt-tíz évvel ezelőtt".

A korábbi 52-szeres válogatott futballista az M1 aktuális csatornának kifejtette: szerencse, hogy a nemzeti csapat elkerülte az ír együttest a vasárnapi sorsolásnál, valamint hogy a visszavágót játszhatja majd hazai pályán. Szerinte ez egy “álomsorsolás”. ( A megfogalmazás azért is érdekes mert a teljes norvég focitársadalom ugyanezt a jelzőt használta, amikor megtudta, hogy velünk játszanak).

– Mindenki minket szeretett volna. Ha őszinték vagyunk: a lehetséges négy ellenfél közül mi vagyunk a leggyengébbek – fogalmazott Sebők Vilmos, hozzátéve, hogy megítélése szerint a norvég futball nincs azon a szinten, mint öt-tíz évvel ezelőtt. A mostani keretükben nincsenek nagy nevek, az ő erejük az egységben van – mondta.

Sebők Vilmos mindazonáltal úgy véli: amennyiben nem a selejtezősorozat első kilenc mérkőzésén látotthoz hasonló, stabilan védekező, jól szervezett magyar válogatott lép pályára, a nemzeti csapatnak nem fog sikerülni kiharcolni az Európa-bajnoki részvételt.

A pótselejtező első mérkőzését november 12-én, Oslóban játssza a magyar válogatott, a visszavágóra három nappal később hazai pályán, a Groupama Arénában kerül sor.

Olvasói sztorik