Válogatott

Különleges diéta is segíti Böde Dánielt

Volt, hogy a szállodában lefotózta a svédasztalt, majd elküldte a tápláléktudományi szakértőjének „felülvizsgálatra”.

Kapcsolódó cikkek

Az Európa-bajnokság kapujába juttatta Böde Dániel a magyar válogatottat. A csatár két gólt szerzett a Feröer ellen 2-1-re megnyert selejtezőn, ezzel főszerepet játszott a sikerben.

– Sok jó meccsem volt már az eddigi pályafutásom során, de a csütörtöki a top háromba kívánkozik – idézi Böde Dánielt a Blikk.

Az FTC támadója bomba formában van a szezonban, s nem is titkolja, minek köszönhető ez. Életmódot váltott, a táplálkozási szokásait szakember segítségével módosította, ennek köszönhető, hogy megállíthatatlan az ellenfelek kapuja előtt.

– Sok összetevője van annak, hogy ilyen jól megy a játék. Benne van többek között Fritz Péter tápláléktudományi szakértő munkája vagy éppen Peter Friar fizioterapeutáé. Külön is nagyon sokat dolgozom velük – mondta korábban Böde a Fradi egyik, mérkőzés előtti magazinjában, s minden bizonnyal a Feröer elleni meccs után az öltözőbe vitt ünnepi pizzából sem falatozott, ugyanis korábban a lapnak elmondta, speciális diétát követ.

S hogy milyen szigorúan betartja az előírásokat, bizonyítja, hogy az FTC egyik külföldi útján a szállodában lefotózta a svédasztalt, azt elküldte a szakembernek, aki segítségként megválaszolta neki, mi az, amiből ehet. Mindig frissülő egyéni recept alapján állítják össze az étrendjét, amely azonban titkos, s a részleteit nem árulják el.

– Muszáj megismernem a sportolót, és az életmódjával is tisztában kell lennem, hogy a napi és heti bioritmusa hogyan néz ki, mit csinál, amikor nem edz – mondta dr. Fritz Péter a Fradi Médiának. – Ha kevesebbet evett volna, akkor azt érte volna el, hogy csökken az izomzata, pedig neki éppen ez az erőssége. Meg kellett néznünk, miként lehet az össztömegét megváltoztatni, hogy dinamikusabb, robbanékonyabb legyen.

S, hogy ez miért fontos?

– A sportolók táplálkozását személyre kell szabni. A megfelelően összeállított étrendtől nő az állóképességük, erejük, jobban koncentrálnak, s van, akinek a fogyásban is segít – mondta Antal Emese dietetikus.

Olvasói sztorik