Válogatott

Kulcsemberei nélkül veszített a magyar U21-es válogatott

A több kulcsembere nélkül pályára lépő magyar U21-es válogatott csak a mérkőzés egyes periódusaiban tudta megnehezíteni a házigazda portugálok dolgát a két csapat Európa-bajnoki selejtező mérkőzésén, Penafielben.
U21-es Eb-selejtező, 4. csoport
Portugália-Magyarország 2-0 (1-0)
Penafiel, 5500 néző. Játékvezető: Doyle (ír)
Gólszerző: Fernandes (35. p.), Paciencia (56.)
Magyarország: Nagy Gergely – Botka Endre, Lenzsér Bence (Vida Máté, 68.), Szilvási Péter (csk), Hangya Szilveszter – Kocsis Gergő, Forgács Dávid (Sallai Roland, 46.) – Prosser Dániel, Kleinheisler László (Balogh Norbert, 73.), Varga Szabolcs – Novothny Soma. Edző: Robert Kilin

A magyar és a portugál válogatott is nagy különbségű idegenbeli győzelemmel kezdte az Eb-selejtező sorozatot, a mieink Liechtensteinben győztek 6-0-ra, míg ellenfelünk Albániában ért el tiszteletet parancsoló, 6-1-es sikert. A magyar szövetség hivatalos oldala szerint mindkét csapatból hiányoztak kulcsemberek, tőlünk az A-válogatottban számításba vett négy játékos, Márkvárt Dávid, Kalmár Zsolt, Osváth Attila és Nagy Ádám, míg a hazaiaktól Marcos Lopes és André Silva.

A portugál válogatott lépett fel kezdeményezőbben a telt ház, 5500 néző előtt rendezett mérkőzés elején, de a jól szervezett magyar védelmen ekkor még nehezen talált fogást. Az első tíz percben egyetlen lehetőséget jegyezhettünk fel, a 7. percben egy nagy bedobás után Iuri Medeiros lőhetett a jobbösszekötő helyéről, de rosszul találta el a labdát. Ezt követően kijöttünk a szorításból, megpróbáltuk megtartani a labdákat a középpályán, sőt a 16. percben közel jártunk a vezetés megszerzéséhez: Kleinheisler László indult meg a portugál kapu felé, négy védő között játszotta tisztára magát, majd 16 méterről, ballal centikkel a jobb sarok mellé lőtt. A játékrész felétől fölénybe kerültek a portugálok, ebben a periódusban csak rövid ideig tudtuk megtartani a labdákat, és nagyrészt a mi térfelünkön zajlott a játék. A 27. percben Bruno Fernandes szabadrúgását kellett vetődve védenie Nagy Gergelynek, majd Gonçalo Paciência előtt adódott helyzet. A 35. percben góllá érett a hazai fölény, egy kapu elé betett labdát a felszabadítani igyekvő Lenzsér laposan középre passzolt, a lendületből érkező Bruno Fernandes pedig 22 méterről, futtából kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0).

Robert Kilin a szünetben cserélt, és egyben támadó szelleműbbé tette a csapatot: Sallai Roland vette át a 45. percben sárga lapot begyűjtő Forgács Dávid helyét. A második félidő eleje kiegyenlítettebb játékot hozott, gyakrabban jutottunk el az ellenfél kapujáig, de az 56. percben a portugálok első lehetőségükből szép gólt lőttek: egy gyors támadás során rövid passzokkal “sakk-mattra” játszották ki az akciót, Goncalo Paciencia volt a végállomás, neki már csak két lépésről az üres kapuba kellett juttatnia a labdát (2-0).

Folytatás kedden 18.45 órától a Pancho Arénában, ahol az albán válogatott lesz a mieink vendége (a mérkőzésre szóló jegyek már megválthatóak 500 forintos egységáron a meccsjegy.mlsz.hu oldalon).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!