Válogatott

Talán felfüggesztik a válogatott stadionbezárását

Nagy esély azonban nincs rá, hogy változzon az UEFA döntése a Feröer elleni Európa-bajnoki selejtező kapcsán.

Kapcsolódó cikkek

Rasszista megnyilvánulások miatt pénzbüntetést (70 ezer euró) és egy meccsre szóló zárt kapus büntetést kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség az UEFA-tól a magyar–román selejtezőt követően. Az elsőfokú ítélet értelmében a magyar csapat nézők nélkül kénytelen lejátszani a soron következő, Feröer elleni Európa-bajnoki selejtezőjét – az MLSZ azonban fellebbez.

Dr. Gerő Tamás ügyvéd volt a Digi Sport televízió hétfő reggeli adásának vendége, és elmondta a véleményét a fenti történésekről.

– Számomra meglepetés volt. Az úgymond keménymagban ültem, a kapu mögötti szektorban. Átgondolva, a fegyelmi vétségek megvalósultak, de összességében a szurkolósnak a kilencvenkilenc százaléka pozitív volt és egy százaléka rasszista. Összességében egy pozitív futballélmény volt, de mint szurkolók, elfelejtjük, hogy zéró tolerancia van. Abba semmi sem fér bele, ráadásul visszaesők is vagyunk – mondta Dr. Gerő Tamás, aki szurkolóként nem számított ilyen súlyos büntetésre.

A szövetség fellebbez, de a szakember szerint nagy változás nem várható a döntésben.

– Enyhítő körülményekre lehet hivatkozni. Összességében jó hangulat volt, pozitív élmény volt. Az is lehet, hogy végig fogják nézni az egész mérkőzést, de ha egyszer is hallható a háttérből a cigányozás, akkor szerintem fent fogják tartani ezt a büntetést, így szerintem nem fog jelentős mértékben változni a büntetés. Azt tudom enyhítésképpen elképzelni, hogy végrehajtásában felfüggesztik a stadionbezárást.

Olvasói sztorik