Válogatott

U19: kikaptak a magyar fiatalok

Válogatottunk háromgólos vereséget szenvedett Montenegró ellen.
U19-es Európa-bajnoki selejtező, 2. csoport, 2. forduló
Montenegró–Magyarország 3-0 (1-0)
Pula, Horvátország
Magyarország: Demjén – Szivacski (Pávkovics, a szünetben), Szalai A., Czingráber, Fodor Á. – Haris, Rózsahegyi (Bíró B., 70.) – Korozmán, Petró, Szatmári I. (Szabó B., a szünetben) – Boros. Szövetségi edző: Sören Osterland
Gólszerzők: Camaj (45+1.), Banovics (83.), Perovics (88.)

AKazahsztán elleni 4-0-s győzelmetkövetően meglepő, 3-0-s vereséget szenvedett a magyar U19-es válogatott Montenegróval szemben a Horvátországban zajló Európa-bajnoki selejtezőtornán.

A találkozó első tíz percében nagy fölényben játszottunk, háromszor is közel jártunk a gólszerzéshez, de kétszer az ellenfél kapusa védett, egy alkalommal a támadók hibáztak kecsegtető helyzetben. A folytatásban összekapták magukat a montenegróiak, kiegyenlítetté vált a játék. Feltűnő volt, hogy a mieink sok bosszantó pontatlanságot követtek el, miközben az ellenfél végig fegyelmezett, pontos futballt mutatott be.

Az első félidő hosszabbításában a montenegróiak egy szabadrúgást követően Camaj révén megszerezték a vezetést, így Sören Osterland szövetségi edzőnek a szünetben lépnie kellett, Bíró Bence és Pávkovics Bence beállításával tette támadóbb szelleművé a csapatot.

A szerkezeti átalakítás nem vált be, a vezetés tudatában magabiztosan, szervezetten játszó ellenfél jól tartotta az eredményt, és gyors támadóinak köszönhetően többször tudott veszélyeztetni, mint a magyar válogatott. A hajrában további rizikót kellett vállalnunk az egyenlítés érdekében, ám a kockáztatás visszafelé sült el, mert előbb Banovic, majd Perovics is eredményes volt egy-egy kontra végén, utóbbi állította be a 3-0-s végeredményt – írja azMLSZ honlapja.

– Jól kezdtünk, de az első tíz perc után megváltozott a játék képe, nem tudtunk dominálni, és a félidő végén egy nagy hibából gólt kaptunk – mondta a mérkőzés után Sören Osterland szövetségi edző. – A második félidőben nem sikerült gyors góllal válaszolnunk, és úgy éreztem, a játékosok nem hitték el, hogy képesek legyőzni az ellenfelet, ami alaposan visszavetette a csapatot. A futballban semmi sem lehetetlen, van két napunk arra, hogy felkészüljünk a horvátok ellen, és megpróbáljunk élni az utolsó esélyünkkel. Ehhez arra lenne szükség, hogy a játékosok nyomás alatt is ugyanazt a teljesítményt tudják nyújtani, amit egy-egy felkészülési mérkőzésen korábban már sikerült.

A csoportból az első és a második helyezett jut tovább. A mieink számára egy esetleges vasárnapi győzelem biztos továbbjutást jelentett volna, a vereséggel viszont drasztikusan csökkentek az esélyek. Az erőviszonyokat figyelembe véve minden bizonnyal csak abban az esetben szerezhetjük meg a második helyet, ha legalább háromgólos győzelmet aratunk szerdán a horvátok ellen…

Olvasói sztorik