Válogatott

Kazah-veréssel kezdtek a magyar fiatalok

A horvátországi Európa-bajnoki selejtezőtornán szereplő U19-válogatottunk 4-0-ra győzött a nyitányon.
U19-es Európa-bajnoki selejtező, 2. csoport, 1. forduló
Magyarország–Kazahsztán 4-0 (2-0)
Porecs, Horvátország
Magyarország: Demjén – Szivacski (Rózsahegyi, 80.), Szalai A., Czingáber, Szatmári I. – Korozmán (Boros, 58.), Haris, Vogyicska (Pávkovics, 59.), Fodor Á. – Bíró B., Petró. Edző: Sören Osterland
Gólszerzők: Haris (tizenegyesből 7.), Petró (32.), Szatmári I. (tizenegyesből 83.), Rózsahegyi (87.)
Kiállítva: Alimbajev (62.)

A magyar U19-válogatott pénteken délután Kazahsztán ellen kezdte meg szereplését a horvátországi Európa-bajnoki selejtező minitornán. A mieink kedden utaztak el a torna helyszínére.

A magyar válogatott rögtön a kezdés után kezdeményezően lépett fel, és már az ötödik percben közel járt a gólszerzéshez, de Bíró Bence lövését még védeni tudta a kazahok kapusa. A hetedik percben a Szatmári Istvánnal szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Haris Attila értékesítette (1-0). A folytatásban is jelentős fölényben játszott a magyar válogatott, a 32. percben Haris Attila hozta helyzetbe Petró Balázst, aki látványos mozdulattal megduplázta az előnyt (2-0).

A második félidőben is a magyar együttes játszott veszélyesebben, és ha a kazahok bíztak is abban, hogy még szorossá tehetik a meccset, a 62. percben elszállt minden reményük a pontszerzésre – egyik középhátvédjüket kiállította a játékvezető. A mieink egészen a lefújásig támadásban maradtak, az ellenfél kapusának akadt dolga bőven, de egészen a hajráig hibátlanul látta el a feladatát, így a 83. percig sikerült megakadályoznia az újabb magyar találatot.

Ekkor azonban ismét büntetőhöz jutottunk, ezúttal Boros Gábor harcolta ki a tizenegyest, amit Szatmári István váltott gólra (3-0). A 4-0-s végeredményt Rózsahegyi Dominik állította be egy 16 méteres lövésből – tudósított azMLSZ honlapja.

– Minden tornán nehéz az első mérkőzés nehéz, ezért nagyon örülünk, hogy sikerrel vettük az akadályt, ráadásul négy gólt rúgtunk, miközben egyet sem kapott a csapat. A győzelem ellenére még nem örülhetünk felhőtlenül, hiszen két további meccs vár ránk, és legalább egy győzelemre még szükségünk lesz a továbbjutás kiharcolásához. A mutatott teljesítménnyel elégedett vagyok, de azért még van miben fejlődnünk a montenegróiak és a horvátok elleni összecsapásokig – mondta Sören Osterland szövetségi edző a mérkőzés után.

Csapatunk a folytatásban a montenegrói és a horvát korosztályos együttessel találkozik. A minitorna küzdelmeit a horvát tengerparton, Pulában és Porecsben rendezik.

A magyar válogatottból három kulcsjátékos nem áll rendelkezésre: Sallai Rolandot már az U21-es keretben veszik számításba, Popov Patrik sérülés miatt nem tarthatott az együttessel, Tajti Mátyás kálváriájáról pedig a közelmúltban többször is írtunk (itt, ittés itt).

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Demjén Patrik (MTK), Gyollai Dániel (Stoke City, angol), Major Barnabás (Vasas)

Védők: Szivacski Donát (Siófok), Pávkovics Bence (Újpest FC), Czingráber Máté (Siófok), Szalai Attila (Rapid Wien, osztrák), Tóth Bence (Puskás Akadémia), Fodor Ákos (Puskás Akadémia)

Középpályások: Haris Attila (Ferencváros), Rózsahegyi Dominik (Bp. Honvéd), Vogyicska Bálint (MTK), Petró Balázs (Illés Akadémia), Szabó Bence (Puskás Akadémia)

Támadók: Korozmán Kevin (Soroksár), Szatmári István (MTK), Murka Benedek (Vasas), Bíró Bence (Guimaraes, portugál), Boros Gábor (Diósgyőr)

A magyarok további programja

Szeptember 20. vasárnap

14 óra: Montenegró–Magyarország, Pula

Szeptember 23. szerda

16 óra: Magyarország–Horvátország, Pula

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik