Válogatott

Valami jó is történt válogatottunk meccsén

VIDEÓ: fantasztikus játékvezetői döntés volt az északír piros lap.

Kapcsolódó cikkek

Az Európa-bajnoki selejtezők hétfői játéknapján csupán egy piros lap volt, mégpedig az északír és a magyar válogatott mérkőzésén. Egy olyan kiállítás, amelyről még nagyon sokat fognak beszélni, és amit még jó ideig oktatni fognak a játékvezetői tanfolyamokon – írja a Magyar Lelátó.

A találkozó 81. percében – 1-0-s magyar vezetésnél – Chris Baird csúnyán szabálytalankodott Németh Krisztiánnal szemben, Cüneyt Cakır játékvezető kiváló döntést hozva előnyszabályt mutatott. Az északírek hatos számú játékosa azonban folytatta ámokfutását, és a pálya közepén szándékosan és nagyon csúnyán felrúgta Kalmár Zsoltot.

A tavaszi Bajnokok Ligája-döntő bírája ekkor megállította a játékot, és az északírek legnagyobb döbbenetére – a szabályokat tökéletesen alkalmazva – két sárga lapot mutatott fel Bairdnek. Világklasszis döntést hozott napjaink egyik legjobb játékvezetője, és ezt nem azért írjuk, mert a magyaroknak kedvezett vele.

https://www.youtube.com/watch?v=QLL8RK2amCo

„Életemben nem láttam ilyen kiállítást”

Az Indexcikke is kiemeli, hogy a szituáció különös volt, mert a középpályás ugyanazon a magyar támadáson belül szabálytalankodott kétszer. Az északírek egyáltalán nem értették a pirosat, hiszen addig nem kapott sárgát Baird, de a játékvezető teátrális mozdulatokkal elmagyarázta a döntését.

Michael O’Neill szövetségi kapitány a mérkőzés után azt mondta, életében nem látott olyat, hogy ilyen esetben két sárga lapot kapjon egy játékos. Bizarrnak nevezte a döntést, ami akár a kijutásukba kerülhetett volna.

„A játékvezető azt mondta, hogy az első sárga egy másik esetért járt feljebb a pályán. A második sárga teljesen jogos, de ha Baird tudta volna, hogy azért is sárga lapot kap, nem követi el a második szabálytalanságot. Szokatlan helyzet, nagyon kemény döntés, és meglátjuk, lehet-e fellebbezni. Chris bocsánatot kért az öltözőben.”

Puhl Sándor, a Sport Televízió szakértője helyeselte Cakιr döntéseit, abban pedig mindenki egyetért, Bairdnek a második szabálytalansága egyből pirosat is érhetett volna: gondolkodás nélkül, a labdára teljesen esélytelenül, térdmagasságban, erőből belerúgott a belendülő Kalmárba.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik