Válogatott

Storck azt kéri a játékosaitól, legyenek büszkék, mert jól fociztak

Már a Feröer elleni meccsre koncentrál a kapitány.

Kapcsolódó cikkek

Bernd Storck higgadtan értékelte az utolsó percekben „elbukott” Észak-Írország elleni meccset (1-1). Mint ismert, a 93. percben egyenlítettek a hazaiak, és könnyen lehet, hogy ezzel elbúcsúzhatunk a biztos részvételt jelentő második helytől.

– Nem vagyok elégedett – kezdte a meccs lefújása után Storck. – Nehezen indult a meccs, de végül mi fociztunk jobban. Közelebb álltunk a győzelemhez. A szünetben kértem a játékosoktól, hogy játszanak bátran, higgyék el, hogy nyerhetünk, hogy meg tudjuk csinálni. Ennek szellemében játszottunk. Hatalmas balszerencse, hogy az utolsó pillanatban gólt kaptunk, pedig Király Gábor hatalmasat védett.

A kapitány azt is mondta, hogy a játékosaitól azt fogja kérni, legyenek büszkék, mert jók voltak ma este, jól fociztak, és már csak a következő feladatra koncentráljanak.

Michael O’Neill, az északírek szövetségi kapitánya elégedetten és felszabadultan értékelt:

– Nagyon nehéz mérkőzés volt, amelynek első félidejében mi irányítottuk a játékot, domináltunk, mégsem sikerült gólt szerezni. A másodikban nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, mert tíz emberrel kellett küzdeni az egyenlítésért, de szerencsére sikerült megszerezni ezt a nagyon fontos gólt. Bár az ezt eredményező egy ponttal még nem jutottunk ki az Eb-re, de nagyon kedvező helyzetből várjuk a hátralévő két fordulót – mondta Michael O’Neill.

Olvasói sztorik