Válogatott

Kicsúszott a kezünkből a győzelem

Guzmics Richárd szerzett vezetést, de a 93. percben egyenlített Észak-Írország az Európa-bajnoki selejtezőn.
Európa-bajnoki selejtező, F-csoport, 8. forduló
Észak-Írország – Magyarország 1-1 0-0
Belfast, 10 ezer néző. Játékvezető: Cakir (török)
Észak-Írország: McGovern – Baird, J. Evans, McAuley, C. McLaughlin – C. Evans (McGinn, 56.), Norwood, Dallas (Ferguson, 84.) – Brunt, S. Davis – K. Lafferty. Szövetségi kapitány: Michael O’Neill
Magyarország: Király – Fiola, Guzmics, Kádár, Leandro – Kalmár, Gera, Elek Á. (Nagy Á., 22.), Dzsudzsák – Németh K. (Vanczák, 89.), Szalai (Priskin, 68.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Gólszerző: Lafferty (93.), illetve Guzmics (74.)
Kiállítva: Baird (83.)

Hétfőn 20 óra 45 perctől a magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezőt játszott Észak-Írország vendégeként Belfastban, az F-csoport nyolcadik fordulójában. Az 1-1-re végződő találkozót folyamatosan frissülő cikkünk segítségével kísérhették figyelemmel!

Tudósításunk véget ért, köszönjük figyelmüket! A két szövetségi kapitány nyilatkozatát ide kattintva, Guzmics Richárd szavait ide kattintvaolvashatják el, a Rangadó.hu szakértője, Nagy László értékelése pedig ide kattintva olvasható!

További eredmények:

Finnország–Feröer 1-0, Románia–Görögország 0-0.

A csoport állása: 1. Észak-Írország 17 pont, 2. Románia 16 pont, 3. Magyarország 13 pont, 4. Finnország 10 pont, 5. Feröer-szigetek 6 pont, 6. Görögország 3 pont

22.37: véget ért a mérkőzés, az eredmény 1-1.

93. perc: nem sikerült kihúzni… Egy hazai szöglet után McGinn lövését Király vetődve kivédte, de kipattant róla a labda, amit Lafferty a hálóba bombázott (1-1).

90. perc: öt perc a hosszabbítás.

89. perc: Németh Krisztián helyett Vanczák Vilmos.

84. perc: Priskin Tamás a földre került a tizenhatoson belül, a bíró helyesen nem adott büntetőt, az egyik északír játékos beszólt Priskinnek, aki válaszul meglökte, de szerencsére piros helyett csak sárga lapot kapott.

81. perc: Baird kapott sárga lapot, mert megrúgta Kalmárt, majd egy beszólás után gyorsan még egyet, úgyhogy emberelőnyben van a magyar válogatott!

80. perc: Lafferty fejbe rúgta Fiolát, de nem lesz szükség cserére.

74. perc: Dzsudzsák veszélytelennek tűnő szabadrúgását a kapu megfogta, de kiperdült a kezei közül, senki nem bántotta, az érkező Guzmics Richárd pedig a hálóba lőtt (0-1)!

https://www.youtube.com/watch?v=NxfIdn5W3ZY

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! GUZMICS!!!

73. perc: az első, kaput eltaláló magyar lövés, de Kalmár veszélyes szabadrúgását a kapus szögletre ütötte.

69. perc: nagyon veszélyes helyről végzett el szabadrúgást a hazai csapat, de Norwood kísérletét Király megfogta.

68. perc: Szalai Ádám le, Priskin Tamás be.

68. perc: a tizenhatos előterébe mostanság már eljutnak a magyarok, de ott sajnos elfogy a tudományuk. Jelenleg úgy tűnik, mégsem Nikolics, hanem Priskin érkezik.

67. perc: Gera távoli lövése ment mellé.

65. perc: Nikolics Nemanja fog beállni csereként.

64. perc: az eseménytelen mezőnyjáték közepette a kapuk nem igazán forognak veszélyben.

56. perc: Norwood kellemetlen szabadrúgását fogta Király Gábor.

54. perc: egy szöglet után J. Evans fejelt a kapu fölé.

53. perc: Dzsudzsák hátba lőtte Szalait, aztán Németh elé pattant a labda, a kapus ismét kivetődve védett, de újfent les volt.

52. perc: Szalai Ádám fejes a kapu mellé szállt.

51. perc: Dzsudzsák Balázs szabadrúgása után a labda Gera Zoltán fejéről elpattant keresztben a kapu előtt.

50. perc: egy szabadrúgás után Lafferty lába előtt néhány centivel suhant el a labda…

48. perc: a magyar szurkolók továbbra is hangosan biztatják a mieinket.

46. perc: a magyarok kezdték a második felvonást, a szünetben nem volt csere.

21.33: véget ért az első félidő, az állás 0-0. Pozitívum, hogy nem kaptunk gólt, negatívum, hogy az északírek nyomasztó fölényben voltak, és a mieinknek esélyük sem volt gólt lőni.

45. perc: egy perc a hosszabbítás.

43. perc: Németh Krisztián lövése ment a kapu mellé.

41. perc: Leandro de Almeida sárga lapot kapott, tehát Feröer ellen nem játszhat.

38. perc: némileg visszahúzódtak az északírek, de ez a saját döntésük, nem a mieink kényszerítették őket eddigi játékuk megváltoztatására.

35. perc: egy szabadrúgás után próbált támadást építeni a magyar csapat, ezt csak azért jegyezzük meg, mert eddig ilyesmire nem igazán volt példa, de ebből sem lett semmi.

32. perc: Németh Krisztián nagy helyzetben találta magát, de az északír kapus kivetődve védett, másrészt már les is volt…

21.13: Belfastban is bemutatták a Puskásról szóló életrajzi könyvet. Részleteket ide kattintvaolvashat!

25. perc: Király ütött ki ismét egy szabadrúgást. Egyre fokozódik a hazai nyomás…

21.10: Finnország 1-0-ra vezet hazai környezetben Feröer ellen.

22. perc: a románok elleni remekül teljesítő Elek Ákos sérülése kiújult, ő jön le. Nagy Á. személyében újoncot avat csapatunk.

21. perc: csere készülődik, hamarosan beáll a Fradi fiatal játékosa, Nagy Ádám…

18. perc: továbbra sem változott a játék képe, egyelőre semmi nem utal arra, hogy ma este a magyarok győzni akarnak, és ha mégis, akkor ezt hogyan szeretnék elérni…

15. perc: egy trükkös, veszélyes hazai szabadrúgás után Guzmics Richárd nagy becsúszással fontos mentést mutatott be.

11. perc: Kádár beadása után Szalai lövése elkerülte a kaput.

9. perc: Király Gábor ütötte ki a labdát a hazaiak szabadrúgása után.

8. perc: a mieink egyelőre képtelenek huzamosabb ideig megtartani a labdát, Király Gábor kapujának előterében zajlik a játék, amelyet az északírek uralnak.

5. perc: a magyaroké az első lövés, Dzsudzsák Balázs labdája a kapufa mellé ment.

4. perc: ahogy várható volt, kemény, pontos beívelésekkel próbálkoznak az északírek.

1. perc: a hazaiak kezdték a játékot. HAJRÁ MAGYARORSZÁG!


20.43: a hazaiak himnusza is elhangzott, pillanatokon belül kezdés!

20.41: először a magyar himnusz hangjai csendülnek fel. Ezúttal nem fütyül senki, a népes magyar szurkolótábor a csapattal együtt énekel.

20.39: hamarosan kezdődik a mérkőzés, amelynek lefújása után is tartsanak majd velünk hiszen a kapitány és a játékosok nyilatkozatain kívül a Rangadó.hu állandó szakértője, Nagy László, az Újpest olimpiai bajnok játékosa, majd vezetőedzője értékelésével jelentkezünk!

20.31: telt ház lesz a belfasti Windsor Parkban, ez az átépítés miatt nagyjából 10 ezer nézőt jelent.

20.29: Bernd Storck a kezdés előtt megerősítette, hogy a három pont megszerzése a mieink célja, ezért támadóbb szellemben fognak játszani, mint Románia ellen. Azt nyilatkozta, hogy középen szeretnék megbontani a hazaiak védekezését.

20.27: ha Leandro és Dzsudzsák Balázs sárga lapot kap ma este, nem játszhatnak a Feröer elleni, októberi, hazai selejtezőn.

20.25: az északír kezdőben mindössze egy változás történt a pénteki, feröeri győzelemhez képest, Niall McGinn kikerült, helyette Corry Evans játszik a jobb oldalon. A hazaiak 4-1-4-1-es, a magyarok 4-2-3-1-es felállást választottak.

20.09: sokan felháborodtak, amikor Bernd Storck a román meccs előtt kijelentette, hogy jó a döntetlen, majd amikor ez tényleg összejött, azt mondta, hogy Belfastba győzni szeretnének. Pedig emlékezzünk csak vissza, hogy Dárdai Pál a hazai görög mérkőzés előtt ugyanúgy jónak ítélte az ikszet, végül az is 0-0 lett, majd elmondta, hogy Helsinkiben nyerni akarnak Finnország ellen, és Stieber bombájával meg is született a siker.

Dzsudzsák Balázs melegít a magyar tábor előtt.

Posted by MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség on 2015. szeptember 7.

20.08: Bernd Storck azt reméli, hogy a csatárok olyan hatékonyan fognak teljesíteni, mint az egymást követő öt tétmeccset kapott gól nélkül lehozó a védőink.

„Románia ellen jól teljesítettünk, jó hangulatban érkeztünk ide, annak a reményében, hogy több lehetőségünk lesz, és gólt tudunk szerezni. Azért jöttünk, hogy megnyerjük a meccset.”

20.02: mint írtuk, az északírek számára a mai siker a biztos Európa-bajnoki részvételt jelentené. Ezzel kapcsolatban nyilatkozott a szövetségi kapitányuk, Michael O’Neill.

„Rengeteget jelentene számomra a továbbjutás, ez lenne a legnagyobb eredmény az eddigi karrierem során, de ebben a pillanatban még nem gondolok erre, most csak a mérkőzésre koncentrálok. Persze, nagyon szeretném, ha a játékosaim részt vehetnének egy nagy tornán, és majd bele is élem magamat, de csak akkor, ha tényleg elérjük a célunkat.”

19.58: a ma esti mérkőzés török játékvezetője, Cüneyt Cakir számos rangos találkozón fújt már, karrierje eddigi csúcsa alighanem az idén tavaszi Bajnokok Ligája-döntő (FC Barcelona – Juventus 3-1).

19.44: az északír válogatott kezdője: McGovern – Baird, J. Evans, McAuley, C. McLaughlin – C. Evans, Norwood, Dallas – Brunt, S. Davis – K. Lafferty

19.33: Juhász Roland sérülés, Tőzsér Dániel eltiltás, Nikolics Nemanja és Stieber Zoltán pedig minden bizonnyal kapitányi döntés miatt került ki a kezdőből. Utóbbi két játékos valóban felejthető teljesítményt nyújtott Románia ellen, de Stieber legalább látványosan küzdött. Szalai Ádám és Kalmár Zsolt beállítása enyhén szólva is érdekes döntés, hiszen egyikük sem valami gyakran kap lehetőséget német klubcsapatában, ha kap egyáltalán…

19.31: Király – Fiola, Guzmics, Kádár, Leandro – Kalmár, Gera, Elek Á., Dzsudzsák – Németh K., Szalai összeállításban kezd a magyar válogatott Belfastban.

19.24: Kalmár Zsolt is a kezdőben, amely négy poszton változik a péntekihez képest – írja az MLSZ Twitter-oldala…

19.15: a magyar válogatott az idei naptári évben még veretlen, és gólt sem kapott. Ami a tétmeccseket illeti: hat találkozó óta nem kapott ki együttesünk, és a legutóbbi öt alkalommal nem kapott gólt.

19.07: Nikolics Nemanja lengyel klubja, a varsói Legia a Facebookon már a románok elleni meccs előtt és után is üzent a magyar válogatottnak, és ezúttal sem maradt el a buzdítás.

19.04: az elmúlt napokban számos cikket közöltünk a mai meccsről, érdemes felidézni ezeketide kattintva és ide kattintva!

19.00: a mieink korábban négyből négyszer győztek a mai rivális ellen, tavaly ősszel viszont 2-1-re kikaptak a Groupama Arénában. A selejtezősorozat nyitómeccse volt Pintér Attila első, egyben utolsó tétmérkőzése szövetségi kapitányként. Dárdai Pál irányításával nem kaptak ki a magyarok, és ez a sorozatot a német Bernd Storck vezetésével is folytatták múlt pénteken, Románia ellen. Akkor az északírek 3-1-re győztek Feröer otthonában, és ha ma is nyernek, a további eredményektől függetlenül kijutnak a 2016-os, franciaországi kontinenstornára.

A csoport állása a hétfő esti nyolcadik forduló előtt: 1. Észak-Írország 16 pont, 2. Románia 15 pont, 3. Magyarország 12 pont, 4. Finnország 7 pont, 5. Feröer-szigetek 6 pont, 6. Görögország 2 pont.

A románok Görögországot, a finnek pedig Feröert látják vendégül, szintén 20.45-től.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik