Válogatott

Fazekas: gyomorfekélyem van ettől a dumától!

Ha egy ilyen mérkőzés előtt az számít, hogy a kapitány magyar vagy külföldi, akkor megette a fene az egészet.

Kapcsolódó cikkek

A magyar válogatottnak rég nem látott esélye van arra, hogy kijusson az Európa-bajnokságra, igaz, ehhez le kellene győzni péntek este Romániát. Márpedig erre utoljára 1981-ben voltunk képesek. Akkor Fazekas László szerezte a mérkőzés egyetlen gólját. A Belgiumban élő egykori újpesti klasszis nem is tudta, hogy ő a legutóbbi győztes gól szerzője Románia ellen.

– Ezt nem mondják komolyan! Az a mérkőzés nyolcvanegyben volt! Azóta nem vertük meg a románokat? Bevallom, ezt nem tudtam. Álmomban sem gondoltam volna, hogy kétezer-tizenötben még arról beszélünk, hogy én lőttem a legutóbbi győztes gólt Románia ellen – mondta meglepődve Fazekas László a Lokál című újság megkeresésére.

Mint Fazekas elmondta, akkor Mészöly Kálmán jó szövetségi kapitányi húzása kellett a sikerhez, és bár Belgiumban él, naponta figyelemmel kíséri a magyar futball eseményeit, így azt is tudja, sokan féltik a csapatot azért, mert Bernd Storck személyében olyan kapitányunk van, aki nem beszéli a nyelvet, így nem tud nagyobb figyelmet fordítani a mentális felkészítésre.

– Komolyan mondom, már gyomorfekélyem van ettől a dumától. Az ország válogatottjában szerepelni, az országot képviselni egy Európa-bajnoki selejtezőn az egyik legnagyobb megtiszteltetés, ami futballistát érhet. Románia pedig az egyik legnagyobb ellenfele a magyar csapatnak. Ha egy ilyen mérkőzés előtt mentálisan fel kell készíteni egy játékost, ha az számít, hogy a kapitány magyar vagy külföldi, magyarul beszél vagy épp németül, akkor megette a fene az egészet. Nem kell ezt túlragozni: teljesen mindegy, hogy ki ül a kispadon, a meccs végén minden játékosnak úgy kell lejönnie a pályáról, hogy közben „rálépjen a nyelvére.”

Fazekas László a telt ház miatt biztos benne, hogy a hangulattal nem lesz gond. Úgy vélekedett, hogy jó lenne a meccs elején gólt szerezni, hogy megnyugodjanak egy kicsit a játékosok, de a sikerhez kell a korrekt játékvezetés is.

– Nagyon örülnék neki, ha szeptember 5-én már nem én lennék az a játékos, aki a legutóbbi győztes gólt lőtte Románia ellen – idézi Fazekas szavait a lokal.hu.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik