Ütős játék

Botrányos választás a Monori Sportegyesület közgyűlésén

A Rangadó.hu várja kisebb közösségek, más média által fel nem dolgozott ügyes-bajos dolgait. Legyen szó fociról, vagy bármi másról…

Hogy a magyar úszósport milyen fantasztikusan szerepelt a riói olimpián, abban az egyéni teljesítményeken, a korszakos zseniken túl a bázisok, az utánpótlás-nevelés szerepe is elvitathatatlan.
Éppen ezért is szomorú, hogyha az ember egy egyesülettel kapcsolatban azt tapasztalja, azt hallja, valami nincs rendben. Monoron pedig valami nagyon nincs rendben, sőt nem hogy nincs rendben, egyenesen törvénytelenül működik az egyesület úszószakosztálya.
Mindezt alátámasztandó, a Pest Megyei Főügyészség levelében a közel egy évvel korábbi beadványt megvizsgálva indítványozza a közgyűlés ismételt összehívását, hogy a törvénytelen módon megválasztott szakosztály vezetője helyett a szakosztály tagjai választhassanak új vezetőséget.

A törvényesen megválasztott, de az ominózus közgyűlést követően jogsértően eltávolított régi
szakosztályvezető rámutatott az alábbiakra:
– A Monor Se úszószakosztálya tavaly májusi közgyűlésén törvénytelenül választott delegáltat az
Elnöki Tanácsba, aki szakosztályvezetőnek is kinevezte magát. Ezt követően a korábbi vezetőséggel sem működtek együtt, úgy értem, hogy nem voltak elfogadhatóak a körülmények a munkánk folytatásához. Ezért létrehoztam az Aquasprint Alapítványt, ahova a komplett régi csapat át is ment.

A kérdés adott: vajon egy eredményesen és sikeresen működő szakosztályt és annak vezetését miért kellett eltávolítani – hiszen voltak köztük korosztályos országos bajnokság döntősei, érmesei, Magyaország Vidék Bajnoka, Jövő Bajnokai Program tagja, Monor Város Jó tanuló, jó sportolói és Magyarország Jó tanuló, jó sportolója is?
– A jelenlegi vezetők nem tartottak igényt a mi úszóinkra és az edzőre – folytatta a korábbi vezető, az egyesület jelenlegi elnöke levelében célzott arra, hogy a mi, mármint a régi vezetők gyermekei miatt nem lehetséges a további együttműködés. Feltehetőleg az egyik cél az volt, hogy az uszodában a kezdetektől működő magán-úszásoktatás és az úszószakosztály vezetése egy kézbe kerülhessen, ezáltal kedvezőbb lehetőségek nyílnak a vízfelület használatára akár magáncélra is. Valószínűleg a magánoktatói célnak esett áldozatul az előzően sikeresen működő tagság és vezetés.

Mit érzékelnek mindebből a sportolók?
– Az elmúlt egy évben amióta párhuzamosan működik a két csapat, meg lehet nézni, hogy a régi
gárda mennyivel eredményesebben szerepel. Mi megpróbáljuk kulturált módon kezelni a helyzetet, és erre tanítjuk sportolóinkat is.

Mit kell tudni az Aquasprint Alapítványról?
Az Aquasprint Alapítvány a Monori SE-től függetlenül is sikeresen működik. A gyerekek jól érzik
magukat, szívesen járnak edzésre, sikeres versenyeredmények születnek. Egyik sportolónk idén a
Balaton -átúszást is teljesítette . A megfelelő szakmai munka és a családias légkör biztosítja a
gyermekek töretlen fejlődését. A város és az uszoda vezetése pozitív, lehetővé tették, hogy folytassuk a munkát.
Az ügy tehát korántsem zökkenőmentes: a törvénysértő helyzet kialakításáért a jogi felelősségrevonást követően minden érintett bízhat abban, hogy rendeződik a helyzet. Ez minden sportot és törvényeket tisztelő embernek fontos. Hogy mindez mennyi időt vesz igénybe –
az egyelőre kérdéses.
Olvasói sztorik