Tuti Tippek Tuti Kapitánytól

Vasárnapi elszállás: rámentünk a fix ikszre!

Levezetős vasárnap a mostani: elitligák nyugszanak, marad a második vonal, nagy, büdös, kusza alapszituációkkal.

Real Madrid B – Cordoba D

Nyugi, meg tudjuk magyarázni, igaz, nem könnyen. A spanyol B ligára tapasztalt ember nem tippel, mert néhány csapat extra módon hajlamos a döntetlenre – de jellemzően akkor, amikor a nyájas tippelő nem számít rá. Ha pedig következő héten összeszórunk egy D-ből álló kombót, csillagos égben járó szorzóval, akkor a hispánok tutira átírják a D-Day H-Day-re és úgy leszünk, mint a nyuszi a Blöffben: konkrétan cseszhetjük.
A Real B otthon nem túl tigris, a Cordoba pedig idegenben tolja gyengén a körtemuzsikát, továbbá az utolsó öt meccsükön hajszálra egyforma bénán teljesítettek, ezért azt mondjuk, a vasárnapi déli paella mellé egy elegáns remit simítanak össze – a nyúl meg mehet a kajába a rizs és a kagyló mellé. D 3,05

Reggina – Juve Stabia D

A kettes számú olasz liga is necces terep, esetében valamiért nem érezzük annyira stabilnak azt mondást, hogy a pályán dőlnek el a dolgok. A boldog békeidőkben a totózó népességet irtotta a komancs játékszervező cég a Serie B-vel: beraktak aktuális műsorba nyolc ilyen meccset , abból kilenc tuti iksz lett, a fogadók pedig beleőszültek a sorozatokba.

Manapság azért (hogy miért is, azt persze nem tudhatjuk…) elég cakkos a sorminta az osztályban, mintha kevesebb lenne a D, de puszta megérzésből úgy gondoljuk, a 32 találkozóból tizenhármat illetve tizenegyet iksz adó csapatok nem fogják cafatokra szaggatni egymást az összecsapáson. Ami elgondolkodtató, hogy a forma alapján a hazai csapat jobban áll, a vendégek a lehetséges 15-ből mindössze 3 pontot szedtek össze az utolsó öt meccsükön. Egymás elleni összevetésben a vendégek tutibbak – kétszer hazai pályán, egyszer pedig ebben a felállásban is nyertek. Tehát annyira kacifántos minden, hogy marad a D 2.85-ért.

Olvasói sztorik