Tuti Tippek Tuti Kapitánytól

Kosarazzunk, hokizzunk!

Foci nincs, de Euroliga meccsekre fogadhatunk, valamint a jégen is zajlik ma az élet.

Tutira megyünk, kis szorzóval

Unics Kazan – Olimpia Ljubjana 1

Az Euroliga mai játéknapján egy „biztos” és egy „kockáztatós” tippel várjuk olvasóinkat. Ha már foci nincs…
Kezdjük a tutival! Az Unics Kazan győzni fog a Ljubjana ellen a D csoportban. Nagyon nincs más lehetősége a hazaiaknak, ha tartani akarják a lépést. Kazan önbizalommal telve várhatja az összecsapást, hiszen a legutóbbi játéknapon nyertek a Asseco Prokom otthonában, míg a Ljubjana otthon kapott ki a Galatasaray-tól és nem hisszük, hogy a szlovén bajnokságban aratott Krka elleni sikerükből sokat tudnának profitálni ma este.

Galatasaray – Barcelona, 1

Sejtjük, hogy a rutinos (a kockázatot nem vállaló) fogadók most biztosan azt hiszik, hogy elment a józan eszünk. De ma reggel úgy ébredtünk, hogy meglepetés szagot szimatoltunk az éterben. Méghozzá nagyot.
Szerintünk az idei Euroliga legnagyobb meglepetése lehet ma este Törökországban. Igen, igen arra gondolunk, hogy a Galatasaray megveri a végső győzelemre is esélyes Barcelona együttesét. A spanyolok eddig nem buktak meccset, nagy csoda kell ahhoz, hogy ne nyerjék meg a D csoport küzdelmeit, a törököknek viszont élet-halál, de a továbbjutás szempontjából mindenképpen fontos meccs a mai.
Nyer a Galatasaray. A tippet viszont csak bátraknak ajánljuk. 3,50 körül mozog a szorzó.

Andrew barátunk pedig ismét egy hoki tippel érkezik, de a kosárlabda Euroligát sem hagyja szó nélkül…

MODO Hockey – HV 71 Jönköping, over 4,5 gól @ 1,65

Jégkorong: Svéd Elitserien 2011/2012

Dátum: 2011-11-17 19:00 CET

Fogadóiroda: Unibet
Folytatódnak a svéd jégkorong liga küzdelmei, ahol meglehetősen jó fogadási lehetőséget találtam: 5 gól egy hoki meccsen igazán elvárható, s ezt meglehetősen jó szorzóért kínálják a bukmékerek. Este 7 órától a MODO csapata a HV71 gárdáját fogadja egy izgalmasnak ígérkező derbin.
A MODO nem remekel az idei bajnokságban: 20 meccset követően 21 pontjával csupán a 11. helyen szerénykedik. A cél viszont a playoff elérése bármi áron, ám ehhez ennél sokkal meggyőzőbb produkcióra lenne szükség. 5-4-11 mérlege nem túl bizalomgerjesztő, s emellett még sok gólt is kap a gárda, nevezetesen 58-t az eddig meccseken, emellett pedig csak 44 lőtt gól szerepel. Odahaza valamivel erősebb a gárda, mint idegenben: 3-3-4 sora azonban azt bizonyítja, hogy igenis verhető társaságról van szó. Átlagban 5 találat esik a csapat mérkőzésein, odahaza ez a szám kicsit alacsonyabb: 4,4 gól/mérkőzés átlagban. A MODO egyébként a legutóbbi 8 meccséből csupán egyet tudott megnyerni (Timra 4:2), két mérkőzésen kihúzták a rendes játékidőt X-el, majd a túlórában véreztek el, a többi alkalommal pedig 60 perc alatt sikerült elintézni őket.

A vendég pedig nem kispályás: a HV71 látogat a MODO pályájára, akiknek idén is egyértelmű céljuk az alapszakasz megnyerése, valamint menetelés a döntőig. Tavaly a playoff elérése nem is okozott gondot Ulf Dahlén tanítványainak, azonban az egyenes kieséses szakaszban az AIK ellen nagyon csúnyán megégtek, sima 0:4-el estek ki. Ez idén nem fordulhat elő! Két éve sikerült elhódítani a bajnoki trófeát, 2008/09-ben a döntőben buktak el, míg 2007/08-ban szintén megnyerték a bajnokságot. Ha hinni lehet a számmisztikának, akkor idén is legalább a döntőig kell menetelni a srácoknak. Egyelőre 42 pontjukkal vezetik is a tabellát a srácok, sőt: tegnap a Skelleftea bukott odahaza, így tovább növelhetik a mai meccsen előnyüket az üldözőkkel szemben. Jelenleg 42 ponttal állnak a táblázat élén, ezt 11-5-5 mérlegüknek köszönhetik. Szépen lövöldözik a gólokat, hiszen immáron 72 lőtt gól szerepel a nevük mellett, emellett pedig 50-t kaptak, tehát viszonylag sok gólos meccsek jellemzik a társaságot (5,8 gól/mérkőzés átlagban). Idegenben a második legjobb produkcióval rendelkezik a csapat: 7 siker és 3 vereség (a hétből egy hosszabbításban az AIK ellen). Idegenbeli gólarányuk 35:29, tehát átlagosan 6,4 gól esik idegenbeli meccseiken.
És lássuk akkor az egymás elleni mérleget! Idén már összefutott a két csapat egymással: akkor a HV71 pályaválasztása mellett 6:1-re nyertek a hazaiak. Tavaly a MODO hazai pályán 3:2-re legyűrte ellenfelét. A legutóbb 10 meccsből 6 alkalommal meglepetésre a MODO örülhetett a végén, a HV71 pedig csupán 4 sikert könyvelhetett el (ebből egyet hosszabbítás után, egyet pedig büntetőket követően). Érdekesség, hogy ebből a 10 meccsből csupán két alkalommal maradtak 5 gól alatt a felek rendes játékidőben, méghozzá egy 2010 október végi derbin, amikor is 4:0-ra nyert a HV71 odahaza, valamint 2010 márciusában (ekkor 2:2-es rendes játékidő után 3:2-re győzött hosszabbításban a MODO). Ma ez nem fog bekövetkezni, szinte biztosra vehető, hogy eljutnak a felek legalább 5 találatig!
Tipp: over 4,5 gól. (csak a rendes játékidőben szerzett gólok számítanak!!!)

Montepaschi Siena – Asseco Prokom, over 145,5 pont @ 1,55

Kosárlabda: Euroliga – férfi 2011/2012

Dátum: 2011-11-17 20:00 CET

Fogadóiroda: Bet365
Sima meccsekre számíthatunk a kosárlabda Euroliga mai játéknapján: az erőviszonyok nagyjából rendeződtek, megvannak a toronymagas esélyesek és a gyengébb csapatok is kirajzolódtak. Az általam választott meccsen az olasz sztárcsapat fogadja a csoport egyik leggyengébbnek tűnő csapatát, az Asseco Prokom gárdáját.
A Siena nem arról híres, hogy leállna az utolsó negyedben, még akkor sem, ha 15-20 ponttal vezeti a találkozót. Ma is ezt várom tőlük. Négy meccsen van túl a csapat, és eléggé jól állnak: 3 siker mellett csak egy vereség szerepel. Odahaza 79:57 arányban verték az Olimpia Ljubljana csapatát (136 pont), valamint megszórták a Galatasaray-t is, akiket 103:77-el küldtek haza (180 pont). Idegenben az Unics Kazan csapatát kisebb meglepetésre simán verték 79:71-re (150 pont), de a csoport hatalmas esélyesének otthonában nem volt esélyük: a Barcelona otthonából 75:92-es vereséggel voltak kénytelenek távozni (167 pont). Tehát eddig kizárólag a Ljubljana elleni hazai meccsen volt pontszegény a találkozó, de az főként a szlovének gyenge játékának volt köszönhető. Simone Pianigiani mester taktikája ezúttal is McCalebb (18,3 pont/mérkőzés) és Lavrinovic (6,3 lepattanó/mérkőzés) köré épülhet, ez eddig is bevált. Néhány szó az olasz mestertől a találkozót illetően: “Nagyon fontos meccs ez nekünk, hiszen most zsinórban két találkozó jön idehaza, s ez az első. Hatalmas lépést tehetünk a legjobb 16 közé jutás felé. Jó csapat ellen játszunk ma, nem szabad lebecsülni őket: lendületes és ügyes kosárlabdát játszanak. Szoros meccset várok, de remélhetőleg ki tudjuk zökkenteni az ellenfelünket saját játékából és végig uralni tudjuk majd a 40 percet.”

A vendég pedig a 4 vereséggel a csoport utolsó helyén tanyázó Asseco Prokom csapata. Nos, nem áll jól a gárda szénája, hiszen odahaza vereséget szenvedtek két szoros meccsen: 72:76 a Galatasaray ellen (148 pont) és 68:72 az Unics Kazan ellen (140 pont). Idegenben nem sok esélyük volt a Barcelona ellen (61:88), a Ljubljana-t pedig hiába szorongatták meg, végül kikaptak ott is (62:70). Látható, hogy a Prokom viszonylag kevés pontos találkozókat vív… Az biztos, hogy a mai meccsen szinte az esélytelenek nyugalmával lépnek pályára Tomas Pacesas fiai, ez ki is tűnik nyilatkozatából: “Ismét egy komoly meccs elé nézünk, hiszen a Siena Európa egyik top csapatának számít tapasztalt és motivált játékosainak és vezetőinek köszönhetően. Harcolni fogunk, és igyekezzük kihozni magunkból a maximumot a 40 perc folyamán, akárcsak a legutóbbi meccsen…”. A gárda feltehetően ma esti játékát is a legeredményesebb pontszerzőjére, Oliver Lafayette-re építi, aki eddig átlagban 13,3 pontig jutott meccsenként. Emellett ismét fontos szerep hárul a lepattanóknál jeleskedő Donatas Motiejunas játékára.
A mai mérkőzéstől azt várom, hogy a Siena hengerelni fog az első perctől kezdve. Nem kegyelmeznek majd az Asseco-nak, mert hazai publikum alatt nem is tehetik ezt meg. A Siena-t ezen a találkozót 85-90 pont környékére várom, míg a Prokom elcsíphet 1-2 jó percet, valamint felzárkózhat az utolsó negyedben, mikor is a Siena jobbára majd pihenteti alap embereit, így tőlük kb. 65 pontot várok. Márpedig ebben az esetben nem lehet gond az over tippel, ennek megfelelően:
Tipp: over 145,5 pont

Olvasói sztorik