Tuti Tippek Tuti Kapitánytól

Ki marad a Bundesligában?

Ma választ kapunk arra a kérdésre, hogy melyik gárda folytathatja pályafutását a német élvonalban. Szerintünk a Mönchengladbach…

Mai menünk:

  • Dinamo Kijev – Shakhtar Donetsk 1
  • AEK Athén – Panathinaikos
  • VfL Bochum – Mönchengladbach
  • Adva vagyon ez a Kalmar-AIK meccs, amit azért illene kielemeznünk. De egy cseppet tanácstalanok vagyunk, mert két, hihetetlenül szeszélyes brigádról vagyon szó… De azért mégis nekifogunk, és végül kihozzuk, hogy a pont, pontok otthon maradnak. Méghozzá azért, mert a hazai pálya előnye döntő lehet ebben a párharcban. Tavaly hoz képest nagyot változott a világ, hiszen a szebb napokat megélt együttesek akkor a középmezőnyben, illetve az alsó régióban küzdöttek. Ma más a helyzet, hiszen 9 fordulót követően a 3. az 5. helyezettet fogadja. Nézzük előbb a Kalmart, amely 16 pontos, otthon hibátlan a mérlege (4-0-0), idegenben viszont kissé visszafogottak a fiúk (1-1-3). Legutóbb Helsingborgban kaptak ki Santosék, de valljuk be, ez nem tartozott a meglepetés kategóriába. Saját közönségük előtt viszont mindenkit legyalultak, igaz, csak az Elfsborg számít a jobb egységek közé. A stockholmiak tavaly meleg pillanatokat éltek át: egyrészt gyorsan kiestek az EL-ből, másrészt sokáig a bent maradás sem volt biztos. Aztán a hajrára összekapták magukat a fiúk, és vágül csont nélkül hosszabbították meg élvonalbeli tagságukat. Az idén viszont új lendületet kapott az alakulat, legalább is az elmúlt 9 játéknap ezt bizonyítja. Az 5. pozíciójuk mellett 14 pont szerepel, ám vendégségben csak két iksz jött össze, az sem mostanában (szezon kezdetén a Djurgarden pályáján és a Boras Arénában). A hazai produktum viszont kifejezetten jó (4-0-1), így lehet tagja az élmezőnynek. Banguráék viszont épp a legutóbbi játéknapon botlottak meg otthon, tehát nem túl jók az előjelek a kalmari túra előtt. Ahol egyébként nem szoktak rosszul szerepelni, két utolsó fellépésükön például úgy nyertek, hogy még gólt sem kaptak. Ám most nem hiszünk a vendégeknek… A pontok a hazai környezetben remeklő Kalmarnál maradnak! Tippünk: 1(x)!

    Meghosszabbítja élvonalbeli tagságát a Borussia Mönchengladbach, azaz szerintünk nem kapnak ki a zöld-fehér-feketék a rewirpowerSTADION-ban! Mint ismeretes, az osztályozó első felvonását a Borussia nyerte meg a Bochum ellenében 1-0 arányban. Két, jó formában lévő brigád feszült egymásnak csütörtökön este a Borussia Parkban, és a kilencven perc hihetetlen izgalmakat hozott. 0-0-ás eredménnyel fordultak neki a finisnek a felek, ám Igor de Camargo végül betalált, és így az élvonalbeli gárda várhatja előnyből a visszavágót. Egy gól is gól, no és az is hatalmas fegyvertény, hogy Hankéék kapuja érintetlen maradt. Tudják ezt Bochumban is… A feladat adott: bevenni Luthe kapus hálóját, ám mindezt úgy kell tenni, hogy Idrissou-ék ne legyenek eredményesek. Az első felét még ha nagy duzzogva adjuk is a dolognak, de a másikat szinte kizártnak tartjuk. Annyi támadásban ügyes futballistája ugyanis van a vendégeknek (de Camargo, Idrissou, Mika hanke, Arango, Matmour, és még folytathatnánk a sort), hogy egyszer legalább beköszönnek a kékeknek! A bajnokságban idegenben 22-szer voltak eredményesek a gladbachiak, a Bundesliga idei szezonjában a 17 túrájuk közül csak 5-ször maradtak impotensek. Persze, azért a hazai támadószekciót sem szabad leírni. mert ők pedig szinte mindig gólt lőttek otthonukban (3-szor nem…). Az idegenben szerzett találat dönthet ma este, és megkockáztatjuk, hogy a Mönchengladbach nem kap ki Bochumban. Tipünk: gólt lő a 2-es csapat, x2, és a Gladbach marad az élvonalban!

    Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
    Olvasói sztorik