Törökország

Lengyelek verték a Haladást

Az élvonalbeli Zaglebie Lubin két góllal győzött a szombathelyiek ellen, Törökországban.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Zaglebie Lubin (lengyel) 0-2 (0-2)
Belek, Törökország
Haladás: Rózsa – Angyal, S. Wils, Jagodics M., Bosnjak (Jánvári, a szünetben) – Th. Wils (Iszlai, 60.), Nagy P. (Németh M., a szünetben), Savanovic (Batarelo, a szünetben) – Ugrai (Halmosi, 60.), Williams (Popin, a szünetben), Gaál. Edző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Papadopulosz (33.), Wózniak (45.)

A lengyel élvonal hetedik helyén telelő Zaglebie Lubin volt a Haladás ellenfele a vasárnap délutáni, törökországi felkészülési mérkőzésen, amelyet kellemetlenül hideg, szeles időben rendeztek.

Lendületesen, nagy iramban kezdtek a csapatok, a negyedik percben egy lengyel sarokrúgás után Rózsa Dániel lábbal védett hatalmasat. Letámadta ellenfele a Haladást, amely nagyon pontatlan volt a meccs elején. A tizedik percben ismét Rózsának kellett védenie. Ezután kezdett éledezni a Haladás, Angyal robogott el a jobb szélen, jó beadására azonban nem érkeztek a társak.

A 27. percben Williams játszotta magát tisztára, jól hozta helyzetbe Ugrait, de a lehetőségből végül csak szöglet lett. A játékrész második felében átvették az irányítást a zöld-fehérek, több ígéretes akciót is vezettek, ennek ellenére a lengyelek szereztek vezetést: a jobb szélen induló játékosra nem lépett ki Bosnjak, az éles beadást a középen üresen érkező Papadopulosz közelről a kapuba pofozta a 33. percben (0-1).

A 45. percben egy szép támadás végén Bosnjak beadása Williamshez pattant, az ausztrál ezután Wils elé tálalt, aki húsz méterről mellé lőtt. A félidő legvégén növelte előnyét a Lubin: egy bal oldali beadás után Wózniak egy pattanás után védhetetlenül lőtt a kapu hosszú oldalába (0-2).

A 47. percben egy 25 méteres lengyel szabadrúgás centikkel kerülte el Rózsa kapuját. A második félidő első tíz percében a lengyelek birtokolták többet a labdát, a Haladás csak elvétve ért fel riválisa kapuja elé. A 71. percben veszélyes oldalszabadrúgás után Stef Wils csúsztatásánál a lengyel kapus hatalmasat védett. Azt ezt követő szögletet Halmosi a rövid oldalra csavarta, de a hálóőr odavetődött.

Ezekben a percekben közel állt a gólhoz a Haladás, Németh Márió 25 méteres szabadrúgása a kapufán csattant. A második félidő a magyaroké volt, de nem jött össze a gólszerzés, a 89. percben, Halmosi közeli lövésénél hatalmas bravúrt mutatott be a kapus.

Olvasói sztorik