Törökország

Ukránokkal remizett az MTK

Egy kutya is látta, ahogy Garami József csapata 2-2-t játszott a Metaliszt Harkov ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
MTK – Metaliszt Harkov (ukrán) 2-2 (1-1)
Törökország
MTK: Groppioni – Nagy T., Vukmir, Baki, Hajdú Á. – Kanta J., Pölöskei Zs., Thiam – Bese, Hrepka (Schrammel, 53.), Csiki (Halmai R., 70.). Edző: Garami József
Gólszerzők: Bese (36.), Csiki (48.), illetve Kulakov (30.), Prijomov (tizenegyesből 74.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az ukrán élvonal hetedik helyén álló Metaliszt Harkov ellen játszott felkészülési mérkőzést a Törökországban edzőtáborozó MTK.

A meccs elején a Kanta Józseftől kapott labdát Hrepka elpörgette a kapus mellett, de a védők tisztáztak. A másik oldalon Groppioni fogta Nazarenko húsz méterről eleresztett lövését. A tizedik percben Gomenyuk ugrott ki egyedül a bal szélen, de Groppioni szögletre tisztázott. A sarokrúgás után Nazarenko lőtt fölé. Négy perccel később Hrepka indította Csikit, akinek a lövésébe beleértek. A szöglet után Thiam az ötösön nem találta el jól a labdát.

A 16. percben Thiam indította Hrepkát, aki az ötös sarkáról emelt, de megfogta a kapus. Ezurán egy kutya sétált be a félpályánál, elment az ukrán kapuig, majd távozott. A bírók nem vették észre. A huszadik percben Pölöskei Zsolt szúrta rá 23 méterről, de a kapus másodikra megfogta a labdát. A 21. percben Groppioni tisztázott egy harkovi szabadrúgás után. Öt perc elteltével Csiki szerzett labdát a félpályánál, egyedül indult meg, de emelése fölé szállt.

A harmincadik percben a tizenhatoson belül pattogott a labda, nem tudtak tisztázni az MTK védői, Kulakov megunta, és óriási bombát küldött a bal felső sarokba (0-1). A gól után Gomenyuk szánta el magát lövésre 18 méterről, de Groppioni vetődve tisztázott. A 35. percben Nazaranko bombája süvített el Groppioni kapuja fölött. A túloldalon Hajdú Ádám iramodott meg a bal szélen, remek beadására Bese Barnabás érkezett, és az ötösről egyenlített (1-1).

Ezután megint Hajdú Ádám ívelt be, Kanta József kapásból alig lőtt fölé. A negyvenedik percben Csiki fülelt le egy rossz ukrán hazaadást, de hosszan tette maga elé, így odalett a helyzet. A szünet előtt Pölöskei küldte meg a labdát pattogósan a tizenhatos sarkáról, de Gorjanov biztosan fogta.

A fordulás után Hrepka szerzett labdát a bal oldalon, Kantához passzolt, aki Csikit indította, ő pedig kilőtte a hosszú alsót (2-1). A folytatásban Nagy Tibor került gólhelyzetbe, de gurítását megfogta az ukrán kapus. Az 55. percben Csiki nyargalt el a bal oldalon, Thiamnak gurította vissza a labdát, aki a kapu mellé lőtt. A 61. percben Kulakov ívelt középre veszélyesen, de Groppioni lehúzta.

Óriási kavarodás következett, Prijomov lőtt közelről, nagy erővel, de Groppioni leért. Ezekben a percekben többet birtokolták a labdát az ukránok. A 71. percben Óriási kavarodás támadt az MTK kapuja előtt, többen is tisztázhattak volna, de egymást zavarták. Csak a szerencse mentette meg a csapatot a kapott góltól, végül szöglet lett a dologból. Kát perccel később Thiam szabálytalankodott a tizenhatoson belül, Prijomov pedig a kapu jobb oldalába lőtte a büntetőt (2-2).

A 85. percben Schrammel indult meg egyedül, majd a tizenhatos vonaláról, két csel után fölé lőtt. A meccs utolsó momentumaként Berezovcsuk kapáslövését nyomta ki bravúrral Groppioni – tudósított az MTK honlapja.

Olvasói sztorik