Törökország

Örmények elleni négyessel búcsúzott a Paks

Csertői Aurél együttese 4-2-re győzött a Banac Jereván elleni felkészülési mérkőzésen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Paksi FC – FC Bananc Jerevan (örmény) 4-2 (1-1)
Belek, Törökország
Paks. 1. félidő: Csernyánszki – Bagó, Rodenbücher, Lenzsér (Gévay, 30.), Vági – Kesztyűs B., Nagy R., Kiss T. – Hahn, Balázs Zs., Bor. 2. félidő: Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Vági, Báló – Kecskés, Bertus, Tamási Zs. – Könyves, Simon A., Bartha. Edző: Csertői Aurél
A Paks gólszerzői: Bor (tizenegyesből 3.), Simon A. (46., 89.), Bertus (52.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az örmény élvonal utolsó előtti (7.) helyén álló Bananc Jereván ellen játszott felkészülési mérkőzést a Törökországban edzőtáborozó Paks.

A harmadik percben Hahn és Balázs Zsolt kényszerítője után utóbbit a tizenhatoson belül szabálytalanul szereltek, a büntetőt Bor Dávid értékesítette (1-0). A 35. percben az örmény szögletet a hosszú oldalon érkező támadó a hálóba fejelte (1-1).

A szünet után labdát szereztek a középpályán a paksiak, majd Kecskés és Könyves kényszerítőzése után a beadást a rövid oldalon Simon András pörgette a hálóba (2-1). A 48. percben a labdakihozatalkor nem koncentráltak a magyar játékosok, és a megszerzett labdát a beadásra középen érkező örmény játékos a kapuba lőtte (2-2).

A 62. percben jól járatták a labdát középen a paksiak, majd kiugratták Könyvest, a beadása Bertust találta meg, ő igazított egyet rajta, majd a bal felsőbe emelt (3-2). Az utolsó előtti percben Bertus egy szabadrúgást emelt a tizenhatosra, ahol Bartha továbbpörgette, és a hosszún Simon András senkitől sem zavartatva lőtt a kapuba (4-2).

Esőben játszotta a beleki edzőtábor utolsó felkészülési mérkőzését a Paks, amely végig uralta a játékot, de a meccs elején – talán a fáradtságnak köszönhetően – pontatlan volt. Azonban az ellenfélnek ekkor is csak pontrúgásból sikerült gólt elérnie, más helyzetet nem tudott kialakítani. Később javult a passzok pontossága, ennek köszönhetően sok helyzete volt a magyar csapatnak, amikből többet értékesített is, és megérdemelten nyert – tudósított a Paksi FC honlapja.

Olvasói sztorik