Törökország

Tizenegyesgóllal nyert a Paks

A tolnaiak 1-0-ra győztek a szerb OFK Beograd ellen; kétszer is lökdösődés miatt kellett megállítani a játékot. Helyszíni tudósítás, képek!
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Paksi FC – OFK Beograd (szerb) 1-0 (1-0)
Törökország
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Rodenbücher, Gévay (Szekszárdi, 83.), Báló (Kiss T., 83.) – Bertus (Bor, 80.), Kecskés (Bagó, 83.), Tamási – Hahn, Haraszti (Nagy R., 80.), Bartha (Vági, 80.). Edző: Csertői Aurél
Gólszerző: Báló (tizenegyesből 35.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Törökországban szerdán is nagyon rossz idő volt. Egész délelőtt esett az eső, ami délutánra ugyan elállt, de akkor is borús volt az ég. A paksiak ilyen körülmények között játszották harmadik kinti edzőmérkőzésüket a szerb élvonal hatodik helyén álló OFK Beograd ellen.

Az első tíz percben nem sok minden történt, kóstolgatták egymást a csapatok, majd egy szép keresztlabda után Bartha tört be a tizenhatoson belülre, de eggyel többet tolt a labdán a kelleténél, így lövésig nem jutott. A Paks az első húsz percben nem találta saját játékát, Csertői együttese rengeteg hibával futballozott, a vezetőedző láthatóan és hallhatóan nem volt elégedett a csapatával…

A szerbek sokadik durva szabálytalansága után óriási lökdösődés alakult ki, a pályára rohantak az edzők is. Az egyik szerb játékos piros lapot kapott a becsúszása miatt. Helyzet nélkül teltek a percek, kiegyenlített volt a játék, amelyet néhányszor rugdosódás miatt kellett megállítani. Aztán a harmincadik percben Haraszti került helyzetbe, de gurítása a kapufa érintésével ment mellé.

Néhány perccel később az első szerb lövést láthatta a mintegy ötvenfős közönség, de a távoli szabadrúgást Molnár Péter könnyedén fogta. A 35. percben megszerezte a vezetést a Paks: Haraszti egyedül lépett ki, a kapus buktatta, Báló Tamás pedig gólra váltotta a jogosan megítélt büntetőt (1-0). Hét perccel a szünet előtt majdnem kettőre növelte előnyét a Paks: Hahn lecsúszott beadását még a szél is megnyomta, a kapus pedig csak bámulta, ahogy a labda a kapufán csattan…

A félidő legvégén Bertus életerős szabadrúgását kellett védenie a szerbek kapusának. Az első játékrészben a szerb csapat jóformán helyzetig sem jutott. A tolnaiak veszélyesebben futballoztak, többször felértek az ellenfél kapujához. A második felvonásra a szerbek szinte sort cseréltek, Csertői viszont eleinte nem nyúlt hozzá a kezdő-tizenegyéhez.

A játékrész elején rögtön veszélyeztettek a belgrádiak, Molnár Péter azonban magabiztosan a kapu fölé tolta a lövést. Kicsit mintha a nem létező öltözőben maradtak volna a paksiak a szünetben, a második játékrész elején – az elsőhöz hasonlóan – nagyon pontatlanul játszottak. Az 58. percben közel állt az egyenlítéshez a szerb csapat, de Gévay hibája után a szerbek szélsője a kapu mellé lőtt.

Szépen lassan kezdett újra összeállni a paksiak játéka, jól járatták a labdát, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, ezért nem tudtak helyzetet kialakítani, de mezőnyben jobbnak tűntek ellenfelüknél. A csereként beálló Lenzsér szabálytalansága után az egyik szerb játékos törleszteni próbált, ismét nagy perpatvar volt a pályán. A látványos játék elmaradt, a második félidőben jóformán helyzetekig sem jutottak a csapatok.

Olvasói sztorik