Törökország

Rudolf Gergely vesztes meccsen tért vissza

Sok helyzetet kihagyott a Győri ETO, és 3-2-re kikapott az NK Maribor elleni edzőmeccsen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
NK Maribor (szlovén) – Győri ETO FC 3-2 (2-0)
Belek, Törökország, 50 néző. Játékvezető: Molnár A.
Győr: Kamenár – Brdarovszki (Tóth D., 70.), Lipták, Kamber (Nagy Á., 65.), Ibanez (Dinjar, 60.) – Sztevanovics, Pátkai (Trajkovics, 80.), Bucsa, Koltai (Priso, a szünetben) – Kvilitaia (Rudolf G., 46.), Priskin. Edző: Vasile Miriuta
Gólszerzők: Volas (16., 28.), Tavares (78.), illetve Priskin (65., 89. – mindkettőt tizenegyesből)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy ideig úgy tűnt, hogy akár el is maradhat a Győri ETO és a szlovén NK Maribor törökországi edzőmeccse, mert az ellenfélnek nem tetszett, hogy magyar játékvezetők fújnak, de aztán nagy nehezen beleegyeztek.

Rudolf Gergely újra játszhatott a sérülése után, és a második félidőben vissza is tért a pályára. Marek Strestík már több napja a csapattal készül, de még nincs bevethető állapotban, úgyhogy ő a nézőtérről figyelte az eseményeket.

Az eredményt és a helyzetkihasználást tekintve nagyszerűen játszottak a győriek. Nagy volt az iram, jól működött a letámadás, és kiváló egyéni teljesítmények voltak, de egy bajnokság megnyeréséhez is elegendő helyzetet hagyott ki Miriuta csapata.

Az első játékrészben két védelmi hibát is kihasznált a Debrecenből távozott Dalibor Volas, a másodikban pedig Tavares volt eredményes, míg a győrieknél két büntetőt értékesített Priskin Tamás. Mindkét gólt a második játékrészben szerezte az ETO, miként a helyzetek nagy részét is akkor hagyta ki, köszönhetően annak, hogy a csereként beálló Obradovics remekül védett.

Az eredmény tehát az utóbbi időben rendszeres BL-csoportkörös ellenfélre nézve hízelgő, ugyanakkor a megalkuvás nélküli kilencvenperces támadójáték garancia lehet arra, hogy a győri nézőknek sok örömük legyen tavasszal a csapatban. Ehhez már csak a helyzeteket kellene jobb százalékkal értékesíteni – tudósított az eto.hu.

Miriuta: jók voltunk, de a három gól sok

– Természetesen engem is idegesít a vereség, főként a három gól, mert azokat nagy hibák előzték meg. Holnap vissza is fogjuk nézni majd a csapattal, hogy mire kell sokkal jobban figyelni – mondta a klub honlapján Vasile Miriuta vezetőedző. – Ami a másik oldalt illeti: volt öt-hat ziccer, amit be kellett volna rúgni – nem sikerült, nyilván ebben is javítanunk kell. Összességében a játékkal elégedett vagyok, de a három kapott gól sok. Nagyon jó csapat a Maribor, nem véletlenül voltak ott többször is a Bajnokok Ligája csoportkörében. Ma az volt a különbség közöttünk, hogy ők négy ziccerből hármat gólra váltottak és csak egyet hagytak ki, míg mi majdnem az összeset. Ez lényeges különbség, de ismerem a játékosaim képességét, tudom, hogy gólokat fognak rúgni. Szóval a helyzet egyáltalán nem reménytelen.

Olvasói sztorik