Törökország

A debreceni ifjak napja volt

Bereczki Dániel után Balogh Norbert is győztes gólt szerzett; a cseh 1. FC Slovacko ellen is 1-0-ra nyertek.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – 1. FC Slovacko (cseh) 1-0 (1-0)
Törökország, játékvezető: Oláh G.
DVSC: Novakovics (Verpecz, a szünetben) – Lázár P. (Ferenczi J., 77.), Morozov, Mészáros N., Korhut – Jovanovics, Szakály P., Mihelics (Sidibe, 54.), Sós – Kulcsár T., Balogh N. Edző: Kondás Elemér
Gólszerző: Balogh N. (40.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A macedón Pelister Bitola legyőzése után a cseh élvonal hetedik helyén telelő 1. FC Slovacko ellen játszott felkészülési mérkőzést a Törökországban edzőtáborozó Debrecen.

Az első félidő elején Kulcsár Tamás lőtt 17 méterről, de kísérlete centiméterekkel a kapufa mellé ment. Mindkét csapat támadószellemben futballozott, és Kulcsár újabb lehetőséget dolgozott ki, de a labda ezúttal is mellé ment, igaz, lövés közben elkaszálták a csatárt, de a magyar játékvezető sípja néma maradt. A 13. percben közelről fejelt kapura az ellenfél egyik játékosa, de Novakovics az utolsó pillanatban szögletre paskolta a labdát.

A 15. percben a Slovacko erős szabadrúgását Novakovics először csak kiütni tudta, de másodjára magabiztosan rávetődött a labdára. Öt perccel később hatalmas cseh helyzet maradt ki: egy szögletet követően a teljesen üresen maradó játékos két méterről fölé lőtte a labdát. Valamivel többet támadott a cseh csapat, de a negyvenedik percben a Debrecen szerzett vezetést: Kulcsár Tamás ívelt Jovanovicsnak, aki egyből továbbított a tizenhatoson belülre, majd a tökéletesen érkező Balogh Norbert a hálóba passzolta a labdát (1-0).

A szünet előtt újabb nagy helyzetet hagyott ki a Slovacko: az egyik támadójuk a kapufa mellé lőtt.

Slovacko-helyzettel indult a második félidő: a középpályáról kiugratott cseh játékos a kifutó Verepcz felett át akarta ívelni a labdát, de a védést követően összeütköztek, így ápolni kellett a kapust. Ezután a csehek egyik játékosa távolról próbálkozott, de Verpecz hatalmasat védve kiszedte a labdát a jobb felső sarokból. Az 52. percben egy beadásra érkezett az ellenfél egyik támadója, ám a hálóőr ismét védett.

Az 56. percben kisebb sérülés miatt Verpecz kénytelen volt elhagyni a pályát, így ismét Novakovics állt a Loki kapujába. Tíz perccel később megint a csehek próbálkoztak, pedig többnyire az ő térfelükön zajlott a játék. A hetvenedik percben Balogh Norbert a jobbösszekötő helyéről lőhetett, ám a kapus résen volt és kiöklözte a labdát. Két perccel később a jobb oldalon indított akciót a Slovacko, majd a tizenhatos jobb sarkáról a hosszú sarok felé lőtt az egyik játékosuk. Novakovicson már túljutott a labda, viszont az utolsó pillanatban érkező Morozov a gólvonalról menteni tudott.

A csehek sort cseréltek, így érthetően frissebbek voltak a játékosaik a hajrában. Ez meg is látszott a pályán, mert inkább ők támadtak. A nyolcvanadik percben például megint Novakovics védett nagyot. A hajrában leginkább a középpályán folyt a játék, a csehek próbáltak közel kerülni a Debrecen kapujához, de az utolsó passzaikba mindig hiba csúszott, úgyhogy második szerdai meccsét is 1-0-ra megnyerte a magyar bajnokcsapat – tudósított a DVSC honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik