Törökország

VIDEÓ: Kabát Péter góllal tért vissza

Az Újpest FC vasárnap 2-1-es vereséget szenvedett a szerb FK Rad csapatától.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Újpest FC – FK Rad (szerb) 1-2 (0-0)
Törökország
Újpest: Banai – Vadász, Heris, Cvejba, Forró – Vasziljevics, Nagy G., Bardhi, Ojo, Szuljics – Sissoko. Csere: Balajcza, Litauszki, Balogh B., Sztaniszavljevics, Holdampf, Kabát, Andrics, Perovics. Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Kabát (89.), illetve Denic (54.), Ljujic (69.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután lejátszotta első törökországi felkészülési mérkőzését az Újpest FC, amely néhány percet késett az érkezéssel, a buszvezető ugyanis nehezen találta meg az eldugott helyen lévő edzőpályát. A mérkőzés előtt Kabát Péter azt mondta, hogy nagyon várja a mérkőzést, hiszen az edző megígérte, lehetőséget ad neki a második félidőben.

Az első felvonás nagy iramban indult, de mindkét csapat hibákkal tűzdelte a támadásokat. Előbb Sissoko lépett ki a védőfalból a negyedik percben, de a lövése nem volt veszélyes. Öt perc múlva már a szerbek részéről Bainovics veszélyeztetett, ám Heris és Cvejba a helyükön voltak. Sissoko a védelemben is bemutatkozott, Vico lövését blokkolta negyedóra elteltével. Három perc múlva Nenadovics passzolt Bainovicshoz, aki helyzetet nem tudott kialakítani, lövését blokkolták.

Markovics is lőtt, húszméteres kísérlete elkerülte a kaput. Sissoko ismét lövésre szánta el magát, de tévesztett. Heris átgázolt a középpályán és harmincról bombázott, a labda most is a kapu mellé szállt. Az első félidő utolsó percében még akadt izgulni való, ugyanis Ljujic hatolt át a középpályán, de Mihajlovicshoz pontatlan lett a passza, így nem hozhatta helyzetbe a csapattársát.

A második félidő még ennél is több akciót hozott. Az Újpestbe csapatunk beállt Nemanja Andrics. Az első lövés Mihajlovics nevéhez fűződött, ebből még született ezekből gól, azonban az 54. percben megtört a jég, és egy szöglet után Denics betalált (0-1). A folytatásban Andrics tört kapura, két csel után ellőtte, a kapus a helyén volt. A másik oldalon Jelics lőtt, de nem talált kaput. A Rad második gólját Ljujic lőtte a 69. percben (0-2).

A játékrész derekán sokáig nem adódott komoly helyzet, aztán Jelics lőtt egy kontra végén, de elhibázta. A rendes játékidő vége előtt egy perccel sikerült szépítenie a magyar csapatnak: Heris szólója végén tizenhatról, éles szögben középre passzolt, ahol Kabát remek ütemben érkezett a rövidre, és nem hibázott (1-2). A további percek erőteljes újpesti iramot mutattak, de az egyenlítésre már nem maradt idő – tudósított az Újpest FC honlapja.

Kabát: ez fantasztikus volt!

– Nyolc hónap kihagyás után, gyerekek, ez valami fantasztikus volt. Nagyon köszönöm az edzőnek, hogy lehetőséget adott a játékra, igyekeztem a legjobb formámat nyújtani, és ez sikerült is, hiszen Heris remek beadása után a rövidről sikerült gólt szereznem. Úgy érzem, ez remek kezdés, még ha a mérkőzést nem is sikerült megnyernünk – értékelte a mérkőzést és a visszatérés utáni első gólját Kabát Péter.

Vignjevics: nem működünk csapatként

– Sajnos a törökországi első mérkőzést nem sikerült megnyernünk, és nem is játszottunk különösebben jól – kezdte értékelését Nebojsa Vignjevics vezetőedző. – Voltak pillanatok, amikor meg tudtuk mutatni, mire is képes a csapat, azonban jelenleg a legnagyobb probléma az, hogy még mindig nem működünk csapatként. Korábban említettem, hogy az új játékosok számára idő kell, hogy beilleszkedjenek, de ha azt látom, hogy nem teszik oda magukat és nem nyújtanak maximumot, akkor ez sajnos nem lesz elegendő. Ez a négy meccs szükséges ahhoz, hogy egy olyan csapatot hozzunk létre, amely képes csapatként játszani, gondolkodni, csapatként dolgozni minden pillanatban. Ezt nekik is és minden régebbi játékosnak meg kell értenie. Elégedett vagyok néhány játékosom teljesítményével, Heris ma is bizonyította, jó érzéke van ahhoz, hogy a megfelelő pillanatban magához ragadja a kezdeményezést. Andricsnál szintén éreztem, hogy ő erős tagja lehet később a csapatnak, azonban nem elég, ha csak néhány ember egyéni teljesítményére lehet számítani, csapatként kell működni, hiszen még ezeken a barátságos mérkőzéseken is szükség van minden játékosra, hogy győzelemmel távozzunk a pályáról. Remélem, ez az edzések segítségével javulni fog, és képesek leszünk tanulni a hibáinkból. A hátralevő három törökországi mérkőzésre már úgy szeretnék pályára lépni a csapattal, hogy kijavítottuk a hibákat. A fáradtság már nem akadályozó tényező, minden játékostól elvárom, hogy az edzésen és a mérkőzésen odafigyeljen a csapattársakra. Remélem, hogy a következő meccsen az előrejátékunk tovább javul.

Olvasói sztorik