Törökország

Grúzveréssel búcsúzott a Pécs

A PMFC felemás játékkal 2-1-re győzött a Merani Martvili elleni felkészülési mérkőzésen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Pécsi MFC-Matias – FC Merani Martvili (grúz) 2-1 (2-0)
Törökország
Pécs: Polekszics – Nagy J. (Szatmári, 70.), Romics, Oldjanics, Uzoma (Csausics, 63.) – Manjrekar, Horváth A. (Heffler N., 63.) – Márkvárt (Fröhlich, 63.), Szatmári (Rácz F., 63.), Frank (Tadejevics, 63.), Makrijev (Kővári, 63.). Edző: Robert Jarni
Gólszerzők: Makrijev (13., 43.), illetve Curcumia (66.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A PMFC a korábbi tervekkel ellentétben mégsem a német negyedosztályú SC Freiburg II, hanem a grúz élvonal nyolcadik helyén álló FC Merani Martvili ellen játszotta harmadik – egyben utolsó – törökországi felkészülési mérkőzését, hétfőn.

A délutáni nagy eső ugyan elállt, de így is csípős hideg fogadta a csapatokat. Rögtön pécsi helyzettel indult a találkozó: Szatmári szép csellel tört be a tizenhatoson belülre, de 14 méterről, középről, centikkel a kapufa mellé lőtt. A hatodik percben Uzomára csúsztak rá a büntetőterület határán, a játékvezető csak szabadrúgást ítélt: Szatmári jó lövését bravúrral tolta ki grúz kapus. A 13. percben megszerezte a vezetést a PMFC: Szatmári gyönyörű indítását Márkvárt hosszan vette le, de Makrijev a rosszul kifutó kapus mellett a hálóba passzolt 15 méterről (1-0).

Tíz perccel később növelhette volna előnyét a Pécs, remekül ugratták ki Frankot, aki azonban óriási ziccerben milliméterekkel eltévesztette a hosszú sarkot. A grúz csapat eddig egy értékelhető akciót sem tudott bemutatni a masszívnak tűnő PMFC ellen. A 32. percben ismét közel volt a 2-0-hoz a pécsi csapat: Márkvárt forintos labdájával Makrijev már a kapust is kicselezte, de a hálóba tartó játékszert egy védő az utolsó pillanatban kivágta… Két perccel a szünet előtt növelték előnyüket a pécsiek: Horváth Adrián lépett ki és ziccerben Makrijevet hozta kihagyhatatlan helyzetbe (2-0).

Megérdemelt a PMFC vezetése, amely a látottak alapján nagyobb különbségű is lehetne, a grúzok jóformán Polekszics kapujának előterében sem voltak.

A második félidő elején motiváltabbnak tűnt a grúz együttes, mint korábban, és az ötvenedik percben a pécsi kaput is eltalálták, igaz, veszélytelenül. A másik oldalon csak egy rossz utolsó átadáson múlt, hogy a PMFC nem lőtte be harmadik gólját. Ezekben percekben többet volt a labda a grúzoknál, a pécsiek nagyon pontatlanul játszottak.

A 63. percben több cserét is végrehajtott Robert Jarni vezetőedző, de néhány perccel később a bokasérülést szenvedő Nagy József helyére kénytelen volt visszaküldeni Szatmári Lórándot. A pályáról lebicegő Nagy József a kispadon ülőknek elmondta, hogy megroppant a bokája, és érzi, hogy kezd dagadni… A 66. percben szinte a semmiből szépített a grúz együttes, amely egy pécsi védelmi hibát használt ki Curcumia jóvoltából (2-1). Ezután nem nagyon voltak helyzetek, a grúzok hajtottak az egyenlítésért, de a pécsiek állták a sarat.

A kilencvenedik percben majdnem egyenlített a grúz csapat, egy kapura tartó baloldali beadásba senki nem ért bele, de Polekszics résen volt és kitérdelte a labdát. Saját magának tette nehézzé a mérkőzést a Pécs, hiszen az első félidőben több góllal vezethetett volna, de összességben jobb erőkből álló csapatot láthattunk, amely megérdemelten nyert.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik