Törökország

Képgaléria a Győr gól nélküli meccséről

A Manchester United fiatal kapusa kifogott az ETO-n.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Győri ETO FC – FK Vojvodina (szerb) 0-0
Belek, 50 néző
Győr: Kamenár (Pogacsics, a szünetben) – Brdarovszki (Nagy Á., a szünetben), Lipták, Lang (Kamber, a szünetben), Ibanez (Dinjar, a szünetben) – Sztevanovics (Priso, 65.), Windecker, Bucsa, Koltai – Pátkai (Kvilitaia, a szünetben), Priskin (Szabó L., 80.). Edző: Vasile Miriuta

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lejátszotta első törökországi felkészülési mérkőzését a Győri ETO, amelynek ellenfele a szerb élvonalban harmadik FK Vojvodina volt. A találkozón nem született gól.

Gól nélküli döntetlennel kezdett a Törökországban edzőtáborozó Győri ETO, amelynek első ellenfele a szerb bajnokság harmadik helyén álló FK Vojvodina volt.

Az ellenfél kapusa, a 18 éves Vanja Milinkovics-Szavics bemutatta, miért szerződtette a nyártól a Manchester United. A két méternél is magasabb hálóőr ugyanis az első játékrészben olyan villámgyorsan leért Koltai közeli kísérletére, hogy sokan már gólt láttak, ő azonban kiszedte a rövid sarokra tartó labdát.

A mérkőzésen egyébként inkább a mezőnymunka volt jellemző, a kapuk kevesebbet forogtak veszélyben, az ETO leginkább a találkozó utolsó harmadában tudott az ellenfele fölé nőni, ami jelzi: nem véletlenül bízik Vasile Miriuta a kiváló erőnlétben. A magyar együttesnek több helyzete volt, de sokszor egy-egy kulcspassz pontossága hiányzott ahhoz, hogy kecsegtető lehetőség alakuljon ki.

A védekezést tekintve határozottak és kemények voltak a győriek, így a szerb csapat tagjai csak kétszer tették próbára a kapusokat, egyszer Kamenárnak, egyszer Pogacsicsnak kellett védenie. Összességében ez a találkozó is megmutatta, mi lehet a tavaszi ETO erőssége, és persze azt is, miben kell javulnia ahhoz, hogy eredményes is legyen – tudósított az eto.hu.

– Harcos meccset játszottunk a Vojvodina ellen, akik nem véletlenül állnak jól a bajnokságban. Mind a két csapat nagyon odatette magát, voltak jó periódusaink mind a két félidőben, és persze olyan öt-tíz perc is, amikor lelassultunk egy kicsit, de összességében elégedett vagyok – értékelt a mérkőzés után Vasile Miriuta. – Mondtam a játékosaimnak, hogy az ellenfél húzni fogja az időt a végén, a játékosok egymás után jelentkeznek majd, hogy itt fáj, meg ott fáj, de ők fittek lesznek, menni fognak előre és így is történt. Helyzeteket alakítottunk ki, kár, hogy ebből nem ment be ma egy sem, de működni fog a játékunk, ez biztos. Az utolsó passzok hiányoztak ma. Ígértem, hogy lehetőséget adok a fiataloknak, és ezt nem csak mondom, hanem tényleg be is rakom őket. Elégedett voltam mind a két fiatallal, pár perc után felvették a ritmust. Szerencsére Nagy Ádám három poszton is hasznosan tud játszani, így annak ellenére, hogy az elmúlt években belső védő vagy néha védekező középpályás volt, tudtam, hogy jobbhátvédként is jó lesz, mert megnéztem az edzésen. Nem kirándulni és nyaralni hoztam őket, hanem azért, hogy játszanak. Egy Lipták vagy egy Priskin mellett sokat lehet tanulni, így minden edzés vagy meccs a fiatalok fejlődését szolgálja.

Olvasói sztorik