Törökország

Legyőzte a román sereghajtót a DVSC

Tisza Tibor és Sidibe góljával 2-1-re nyertek a debreceniek a Rapid Bucuresti ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – FC Rapid Bucuresti (román) 2-1 (1-1)
Törökország
DVSC: Novakovics – Ludánszki, Máté P., Mészáros N., Ferenczi J. (Varga J., 70.) – Bódi (Sós B., 79.), Vadnai, Bouadla, Szakály P. – Tisza (Balogh N., 77.), Sidibe. Edző: Kondás Elemér
A Debrecen gólszerzői: Tisza T. (36.), Sidibe (66.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A grúz Torpedo Kutaiszi elleni 2-2-es mérkőzés után a román élvonalban sereghajtó Rapid Bucuresti ellen játszott felkészülési meccset a Törökországban edzőtáborozó Debrecen.

Az ötödik percben Tisza Tibor végzett el szabadrúgást 18 méterről, nagy lövését a kapusa bravúrral a kapufára tolta. A 12. percben megszerezte a vezetést a Rapid: egy kontratámadást követően 12 méterről lőtt a hálóba a támadójuk, Novakovics tehetetlen volt (0-1). A grúzok elleni mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is nagy volt az iram és rendkívül gyors a játék.

A harmincadik percben ismét román helyzet alakult ki, Novakovics azonban könnyen védte a tizenhatoson belülről érkező próbálkozást. Mezőnyfölényben játszott a Rapid, de komolyabb helyzetet nem tudott kialakítani. Többet birtokolták a labdát, a debreceniek pedig gyors kontrákkal próbáltak veszélyeztetni. A 34. perc Bódi tört előre, majd húsz méterről lőtt, ám a labda a kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Két perccel később Bouadla szerzett labdát, meglépett vele a szélen, és amikor középre adta, a tökéletes ütemben érkező Tisza Tibor tíz méterről a kapuba lőtt (1-1). Az első félidő második felében a románok védekezni kényszerültek, mert a Loki dominált. Sidibével nehezen bírtak az ellenfél védői, az egyik lövése például a kapufa mellett kötött ki.

A szünet után Bódi passzolt középre Ferenczi Jánosnak, akinek a lövése a kapusról a kapu felé pattant, ám egy román védő a gólvonalról kivágta. Sidibe gólt kiáltott, a játékvezető azonban nem adta meg. A folytatásban mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 66. percben Ferenczi középre továbbított, a tizenhatoson belül érkező Sidibe pedig a kapuba lőtt (2-1). Az utolsó negyedóra kezdetén a Rapid háromszor veszélyeztetett egymás után, minden alkalommal blokkolni tudtak a védők, a negyedik lövés pedig a kapu mellé ment.

A 76. percben Varga József 17 méterről lőtt a kapufa mellé – nagy helyzet volt. A DVSC folyamatosan támadott, ám az ellenfél védői mindig résen voltak és tisztáztak, mielőtt nagyobb helyzet alakult volna ki – tudósított a DVSC honlapja.

Olvasói sztorik