Törökország

Kikapott a lengyelektől a DPASE

Egy védelmi megingás döntött a Kielce javára a második törökországi felkészülési meccsen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Dunaújváros PASE – Korony Kielce (lengyel) 0-1 (0-0)
Törökország
DPASE: Nagy G. – Hidvégi, Csehi T., Szekeres A., Wolfe – Papp M., Lázár Zs., Nikházi, Böőr – Orosz M., Eppel M. A 60. perctől: Jahics – Villám, Farkas V., Burucz, Sárközi N. – Papp M., Petneházi, Godslove, Thiago – Sóron, Tóth T. Edző: Dobos Barna
Gólszerző: Alekszejev (70.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Dunaújváros lejátszotta második törökországi előkészületi meccsét is, melyen a lengyel Korony Kielce egy találattal volt jobb.

A csapat a napot egy kora délelőtt – fél nyolctól – kezdődött tengerparti edzéssel nyitotta, ahol a remek körülmények nem vonták el a játékosok figyelmét sem a futástól, sem pedig az erőnléti gyakorlatoktól. Ezt követte a Korony Kielce (lengyel első osztály) elleni második nemzetközi felkészülési összecsapás.

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, ahol a Dunaújvárosnak a védekezés mellett több helyzete is volt. Jól szűrte a Kielce támadásait a Hidvégivel és Wolféval felálló hátsó négyes. Fokozatosan átvette a magyar csapat a kezdeményezést, és mezőnyfölényt is sikerült kiharcolni, amely a sarokrúgások számában is megmutatkozott. Ezek egyikéből Nikházinak volt egy szép csúsztatása, majd Lázár próbálkozott távolról, de a 23 méterről leadott, jobb felső sarok felé tartó átlövést bravúrral szögletre ütötte a lengyel kapus – írja a DPASE honlapja.

Böőr előtt is adódott egy lehetőség, aki az ötösön belülről fejelhetett, de lesen állt. Az első félidő hajrájában az újabb újvárosi sarokrúgás után a kivágott labdát Csehi lőtte kapura, de a lengyel hálóőr kitűnően hárított.

Fordulás után sikerült beszorítani a Kielcét a kapuja elé, majd egy formás újvárosi akció végén Csehi pontos beadására Nikházi érkezett, de kecsegtető helyzetből nem talált kaput. A hatvanadik percben – Papp kivételével – mindenkit lecserélt Dobos Barna. Tíz perccel később született meg a Korona gólja – Godslove körülményeskedését használták ki. Az újvárosi játékos a középpályán vesztette el a labdát, majd egy mélységi passzt követően azzal kilépett a lengyelek csatára, aki először a kapufát találta el, de a labda szerencsésen visszapattant hozzá, és másodjára már nem hibázott (1-0).

A hajrában több egyenlítési lehetősége is volt Dobos Barna csapatának. Az első egy bedobást követő csúsztatás után, amikor nagy kavarodás támadt a Kielce tizenhatosán belül, ahol a félmagasan érkező labdát Sóron – félig háttal a kapunak – ollózó mozdulattal küldte kapura, de az centikkel elkerülte az alsó sarkot. A legvégén ismét sarokrúgásból veszélyeztetett a DPASE, de Sárközi 11 méterről fölé fejelt.

Összességében elmondható, hogy a cserékig masszívan, jól játszott az Újváros. A látottak alapján bizakodó lehet a szakmai stáb, hiszen mind védekezésben, mind támadásban szép megoldásokat mutattak be a játékosok. A Korona is jól védekezett, a belső védőik kitűnően játszottak, míg a csatáraik jól használták ki az egyetlen védekezési megingást.

Olvasói sztorik