Törökország

Fradi: kiütés, tíz perc alatt

A Ferencváros 5-0-ra győzött a japán élvonalban újonc Shonan Bellmare elleni edzőmeccsen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – Shonan Bellmare (japán) 5-0 (0-0)
Törökország
FTC. 1. félidő: Dibusz – Csilus Á., Nalepa, Batik, Bönig – Gyömbér – Nagy Dániel, Gera, Hajnal, Varga R. – Lauth. 2. félidő: Kurucz – Dilaver, Mateos, Csukics, Ramírez – Busai, Somalia – Nagy Dominik, Kukuruzovics, Lamah – Böde. Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Nagy Dominik (55.), Böde (81., 87.), Busai (88., 90)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szokatlan előzmények után, 45 perces késéssel kezdődött a Ferencváros és a japán élvonalban újonc Shonan Bellmare felkészülési mérkőzése az edzőtáborban, hiszen – ahogy a Rangadó.hu törökországi forrásból megtudta – az ázsiaiak a kelleténél később igényelték a szükséges engedélyeket a meccshez, és ez végül az MLSZ adminisztrációjában okozott kisebb fennakadást.

Az első percben Hajnal Tamás szabadrúgását fogta Kaikawa, a japánok kapusa. Az ellenfél olykor már a sportszerűtlenség határát feszegette egy-egy aljas könyökössel, apró rúgással. A 17. percben Varga Roland hagyta faképnél védőit, ziccerben megpróbálta elrúgni a kapus mellett a labdát, de az elakadt Kaikawában. Néhány perccel később Isikava lőtte 23 méterről az FTC kapuja mellé a labdát.

Az első 25 percben a japánok birtokolták többet a labdát, de a legnagyobb helyzet a magyar csapat előtt adódott. Az ázsiaiak eddig semmilyen veszélyt nem jelentettek a kapura. A harmincadik percben Takajama lőtt 19 méterről a jobb alsó sarok felé, Dibusz magabiztosan hárított. A 36. percben Simamura tört be a tizenhatoson belülre, majd 12 méterről lőtt, Dibusz ezúttal is bravúrral hárított.

A 39. percben Batik ívelt kapura egy kipattanó labdát, Kaikawa gond nélkül magához ölelte. Nem sokkal később Hajnal tálalta ügyesen Varga elé a labdát, aki ziccerben léphetett volna ki, de elpattant tőle, így Kaikawa megszerezte. A félidő hajárjában Nagy Dániel ugratta ki Csilus Ádámot, akinek a lövése egy japán védőről szögletre pattant…

Az újrakezdést követően egy villámgyors támadást vezetett a Ferencváros, amelynek végén Nagy Dominik adott be középről, és egy védőről majdnem a hálóba csapódott a labda. A 48. percben Lamah cselezgetett a tizenhatos előtt, középre adta a labdát, Böde nem sokkal fejelt a kapu mellé. Ezután Nagy Dominik adta a labdát Lamah-nak, aki két szép cselt követően a kapu fölé lőtt. Beszorította a japán csapatot az FTC.

Ismét egy ferencvárosi lehetőség következett: egy szép akció végén Ramírez került ziccerbe, 11 méterről lőtt, de az ellenfél kapusa bravúrral hárított. A kipattanót a hosszú oldalon Nagy Dominik kis híján a hálóba lőtte, de a védők tisztáztak előle. Az 55. percben egy beadást Nagy Dominik fejelt közelről a hálóba (1-0). Két perccel később Kukuruzovics szabadrúgására Busai érkezett a hosszún, de csak belepiszkálni tudott a labdába.

A hatvanadik percben Somalia fejelte Lamah elé a labdát, aki tisztán lőhetett 17 méterről, de a kapus hárított. Hét perccel később Kukuruzovics végzett el egy szabadrúgást 24 méterről, kísérlete a keresztlécet érintve hagyta el a pályát. A Fradi három-négy góllal is vezethetett volna, de egyszer a befejezéssel volt gond, egyszer pedig az ellenfél kapusa védett nagyot a ziccereknél.

A folytatásban egyik kapu előtt sem alakultak ki helyzetek, a japán csapat annyit előrelépett, hogy az FTC már nem tud ötpercenként helyzeteket kidolgozni. Később kiderült, hogy a zöld-fehérek csak „rápihentek” a négy gólt hozó hajrára! A 81. percben mégis: Böde Dániel lépett ki a védők közül, majd ziccerben a hálóba lőtt (2-0). A 87. percben Böde lőtt elemi erővel, nyolc méterről a bal alsóba (3-0), majd Ramírez beadását Busai fejelte a hosszú oldalon a kapuba (4-0). A legvégén Böde beadását Busai juttatta a hálóba (5-0) – tudósított a fradi.hu.

– Két különböző félidőt láthattunk, az első játékrészben ugyan nem esett gól, de a csapat jól teljesített, ezt remek volt látni – fogalmazott a mérkőzést követően Thomas Doll. – Az ellenfél gyors játékosokból állt, letámadott, ezért nem volt egyszerű dolguk a játékosoknak, de megoldották a feladatukat. A második játékrészben már több gól is esett. Azt nem mondhatjuk, hogy frissek voltunk a mai meccsen, de egységesen beleálltunk a küzdelembe, és magabiztos győzelmet arattunk.

Olvasói sztorik