Törökország

Ezúttal hárommal nyert a Fradi

A Ferencváros most a dán élvonalbeli Hobro IK ellen győzött Busai, Nagy Dániel és Böde góljával.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – Hobro IK (dán) 3-0 (1-0)
Törökország
FTC. 1. félidő: Jova – Ramírez, Pavlovics, Nalepa, Dilaver – Csukics, Busai – Lamah, Gera, Varga R. – Lauth. 2. félidő: Jova – Bönig, Mateos, Batik, Somalia – Gyömbér, Nagy Dániel – Ugrai, Hajnal, Nagy Dominik – Böde. Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Busai (36.), Nagy Dániel (53.), Böde (90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros kedden délután a dán élvonalbeli Hobro IK ellen játszott felkészülési mérkőzést a törökországi edzőtáborban. Kicsit hektikusan kezdődött a találkozó, eleinte a dánok birtokolták többet a labdát.

Az ötödik percben egy szögletet követően Csukics lőtt nem sokkal a kapufa mellé 18 méterről. A folytatásban előbb Varga Roland, majd Lamah lövését blokkolták. A 13. percben a belga játékos szabadrúgását Rask kapus szögletre mentette. Az első negyedórában egyértelműen dominált a Fradi, amely labdabirtoklási fölénybe került, és beszorította a dánokat. A 16. percben Varga Roland szinte az alapvonalról adta középre a labdát, amit Rask levadászott Lauth elől. A másik oldalon Antipas lódult meg, majd 17 méterről a kapu mellé lőtt.

A folytatásban egy ideig nem lehetett feljegyezni említésre méltó eseményt, majd a 31. percben Jova Levente ügyesen húzott le egy veszélyes indítást a tizenhatos vonalánál. A 34. percben Ramírez remek ívelését Rask rúgta el Varga Roland elől. Két perccel később megszerezte a vezetést az FTC: a jobb oldalon Gera ugratta ki Lauthot, aki laposan középre lőtte a labdát, a hosszún pedig Busai a hálóba passzolt (1-0). A gólt követően nagyobb fokozatra kapcsoltak a dánok, de a magyar együttes stabilan tartotta magát. A félidő hajrájában a dánok a hálóba lőttek, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.

A szünetben Thomas Doll vezetőedző szinte teljes sort cserélt. Az 51. percben Nagy Dominik vitte be majdnem az ötösig a labdát, de a dán kapus nagy bravúrral védett. Két perc múlva Böde vitte le az alapvonalig a labdát, centerezésére Nagy Dániel érkezett és a hálóba lőtt (2-0). Kisvártatva Nagy Dániel megszerezhette volna a második gólját is, de lövés helyett passzolt, amit lefüleltek a dánok, így odalett a helyzet. A második felvonás közepén továbbra is a Ferencváros dominált és birtokolta a labdát.

A 73. percben az egyik dán támadó ziccerben vezette Jova Leventére a labdát, de a kapus nagy bravúrral hárított. Néhány perccel később David Mateos centikkel maradt le egy szögletről, pedig kiváló helyzetből fejelhetett volna. A 77. percben a meccs legnagyobb dán helyzete következett: egy szögletet követően Justesen centikkel fejelt a kapufa mellé.

Három perccel később Ugrai szépen levette a labdát a tizenhatoson belül, de Rask kapus végül elcsípte. A következő támadás végén Nagy Dominik verte át egy testcsellel ellenfelét, de Rask az ő lövését is fogta, ahogyan a 82. percben Hajnal bombáját is. Ezután megint Hajnal kísérletezett, de a szabadrúgását is kivédte a kapus. A kilencvenedik percben Nagy Dániel ugratta ki Bödét, aki egy technikás mozdulattal a bal felsőbe emelt (3-0) – tudósított a fradi.hu.

– Nem lehet elvárni a játékosoktól, hogy a felkészülés ezen szakaszában frissek legyenek, de a Hobro ellen mindenki jó teljesítményt nyújtott – mondta a klub honlapján a mérkőzést követően Thomas Doll vezetőedző. – A pályára lépett labdarúgók közül mindenki nagyon jól dolgozott, elégedett vagyok. A mostani mérkőzés más típusú volt, mint a Bohemians Praha elleni találkozó volt. A Hobro gyorsabban, és keményebben játszott, egyértelműen ez volt a hajtósabb meccs. Hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk, jó úton járunk, de nincs bennünk megelégedettség, továbbra is keményen kell dolgoznunk.

Olvasói sztorik