Törökország

Cseheket vert a Ferencváros

Első törökországi edzőmeccsén a Fradi 4-2-re győzött a Bohemians Praha ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – Bohemians Praha (cseh) 4-2 (2-1)
Antalya, Törökország
FTC. 1. félidő: Dibusz – Csilus Á., Pavlovics, Mateos, Bönig – Gyömbér, Haris – Somalia, Hajnal, Kukuruzovics – Böde. 2. félidő: Dibusz – Ramírez, Nalepa, Batik, Dilaver – Csukics, Busai – Lamah, Gera, Nagy Dániel – Lauth. Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Somalia (13.), Mateos (tizenegyesből 32.), Lamah (70., 78.), illetve Mikus (12.), Skerle (85.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Fradi a cseh élvonalbeli Bohemians Praha ellen játszotta első törökországi felkészülési mérkőzését.

A meccset a prágaiak kezdték aktívabban, de nagy veszély eleinte egyik kapu előtt sem alakult ki. A 11. percben Bönig ment az alapvonal közeléből középre gurított, Hajnal Tamás érkezett, de közvetlen közelről nem tudott a hálóba találni. Aztán egy eladott labda után Mikus lódult meg, egy testcsellel ziccerbe hozta magát, majd Dibusz kapujába lőtt (0-1). Egy perccel később máris egyenlített a Fradi: Kukuruzovics adott középre laposan, Somalia érkezett a hosszú oldalon, és a felső sarokba helyezett (1-1).

Az első negyedóra végére egyértelműen átvette az irányítást az FTC, amely a csehek térfelén járatta a labdát, nyugodtan játszott, szervezett és magabiztos volt A 25. percben Kukuruzovics és Haris játszott össze szépen, majd a horvát középpályás a tizenhatos vonalából remekül ívelt középre, Svenger bravúrral ütötte szögletre a labdát. A találkozó első harminc perce jó ritmusban zajlott le.

A 32. percben Bödét ugratták ki a társak, a csatár elcsípte a labdát, azonban Svenger buktatta. A büntetőt Mateos magabiztosan a bal felső sarokba helyezte (2-1). Három perccel később Hajnal lőtt a bal felső sarok mellé egy kipattanó labdát. A Bohemians a második kapott gól óta nem tudott áthatolni a magyarok védelmén. A félidő hajrájában Pauschek eresztett meg egy életerős lövést 22 méterről, a labda a Fradi kapujának jobb felső sarka mellett nem sokkal zúgott el.

A második felvonás elején is a magyar csapat birtokolta a labdát és irányította a játékot, azonban Cicman 17 méterről megeresztett bombaerős lövésénél védenie kellett Dibusznak. Az 53. percben Lauth lépett ki ziccerben, 18 méterről lőtt, de kísérlete elkerülte a kaput – hatalmas lehetőség volt. Négy perccel később Busai kapott remek labdát a tizenhatoson belül Lamahtól, de kissé kisodródott, így Svenger szögletre mentette a lövést.

Dibusznak a második félidő elején három átlövést kellett hárítania, de egyik sem okozott neki komolyabb gondot. A 69. percben Lamah ment el szépen a jobb oldalon, majd laposan középre gurított, Lauth érkezett, de lövése után a labda egy védőről szögletre pattant. Egy perc múlva Lamah lépett ki a védők közül, majd higgadtan a jobb alsóba lőtt (3-1). Újabb nyolc perccel később Lamah a tizenhatoson belül bolondot csinált a cseh védőkből, két hátvéd is csak nyomozta a labdát, ő pedig a bal felsőbe lőtte azt (4-1).

A 85. percben egy szabadrúgás után nagy kavarodás alakult ki a kapu előtt, a labdára Skerle csapott le, és közelről a hálóba lőtt (4-2) – tudósított a fradi.hu.

– A játékosok nehéz napokon vannak túl, hiszen kemény edzéseket vezényeltünk nekik – mondta a klub honlapján Thomas Doll vezetőedző. – Ma reggel is volt egy gyakorlásunk, ezért érthetően nem voltak frissek a labdarúgók. Ez a meccs jó teszt volt a számunkra. Pozitív, hogy egy nullás hátrány után vissza tudtunk jönni a meccsbe. Természetesen örülünk a győzelemnek, de a felkészülési mérkőzéseken számomra nem az eredmény a legfontosabb. Az számít igazán, hogy lássam a játékosokon a fejlődést, valamint, hogy a csapatrészek hatékonyan tudjanak együttműködni. Győzni mindig jó, boldogok is vagyunk, de sokkal fontosabb most ennél, hogy biztató jeleket láttam a játékunkban. A következő napokban sem veszünk vissza, minden nap két edzést tartunk a játékosoknak, és készülünk az előttünk álló megmérettetésekre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik