Törökország

Szalonremivel zárt a bajnok

Nem hozott gólt a Győr és a kínai Guangzhou felkészülési mérkőzése.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Győri ETO – Guangzhou R&F FC (kínai) 0-0
Belek, Törökország
Győr: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Völgyi (Dinjar a szünetben) – Kamber, Kalmár (Trajkovics, 59.), Strestík (Mevoungou a szünetben) – Dudás (Martínez, 67.), Rudolf G. (Burgos, 74.), Andrics (Varga R., 67.). Edző: Horváth Ferenc

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a törökországi Belekben edzőtáborozó Győri ETO FC. Az ellenfél Sven-Göran Eriksson csapata, a kínai Guangzhou R&F volt.

Michal Svec bokasérülése szépen javult, így vállalta a játékot, Kronaveter és Had viszont továbbra is hiányzott. Előbbi így mindössze fél órát játszott, míg utóbbit nem tudta tesztelni meccsen Horváth Ferenc vezetőedző – írja a győriek honlapja.

Az ötödik percben jegyezhettük fel az első lehetőséget, Dudás elől azonban tisztázott a kínai kapus. A kilencedik percben is a kínaiak hálóőre volt munkában: Strestík a tizenhatosról küldte kapura a labdát, de védett a portás. Az első negyedóra végén jutott el először a győriek kapujáig az ellenfél, azonban az erőtlen lövés nem járt túl Kamenár eszén.

A 21. percben is a kínaiak veszélyeztettek, de a labda elment keresztbe a kapu előtt. A játékrész felénél Kalmár ugratta ki Strestíket, de a nagy ziccerben kilépő támadót ismét megelőzte a kapus.

Több helyzet már nem volt a győri fölényt hozó első félidőben. Az első játékrészben kevésszer forogtak veszélyben a kapuk, ráadásul ritkán is szabálytalankodtak a játékosok, így pontrúgásokkal sem igazán tudták kellemetlen helyzetbe hozni egymást a felek.

Az 52. percben a találkozó addigi legnagyobb helyzetét hagyta ki a Győr: a csereként beállt Dinjar beadását Kamber fejelte centikkel mellé. Három perccel később Dudás végezhetett el szabadrúgást, de ő sem találta el a kaput. Az 56. percben Andrics beadásáról maradtak le a társak, majd egy perccel később Rudolf tekert középre, de a kapus megelőzte Kalmárt.

A 68. percben Rudolf Gergely ugratta volna ki a csereként beállt Varga Rolandot, de a kínaiak kapusa ismét remekül lépett ki kapujából, így elakadt benne az átadás. Három perccel később Martínez próbált meg túljárni a kapujából kint álló hálóőr eszén, de kicsivel fölé szállt az emelés. A hajrában meccslabdát rontott az ETO: Varga fejelte mellé Dinjar beadását, így maradt a null-null.

Olvasói sztorik