Törökország

Győzelemmel búcsúzott a DVTK

A Diósgyőr 2-1-re nyert az orosz másodosztályú Torpedo Moszkva ellen a szakadó esőben.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK – Torpedo Moszkva (orosz) 2-1 (1-1)
Belek, Törökország
DVTK: Rajics – Eperjesi, Vadász, Kádár, Huszics – Nikházi, Elek Á., Kosztics, Gosztonyi – Grumics, Futács. Cserék: Rados, Vági, Debreceni, W. Alves, Gohér, Egerszegi, Abdouraman, Barczi, Marjanovics, Batioja, Bacsa, Boros. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Grumics (8.), Futács (63.), illetve Eperjesi (öngól 14.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Özönvízszerű esőzés áztatta pénteken Törökországnak azt a részét, ahol a magyar csapatok is edzőtáboroznak. A pálya nedves, csúszós volt, ennek ellenére megrendezték a Diósgyőr ötödik, egyben utolsó meccsét, amelyen az orosz másodosztályú Torpedo Moszkva volt az ellenfél. A DVTK-nál továbbra is minden játékos egészséges, egyedül a harmadik számú kapus, Gelei Vince nem öltött szerelést.

A negyedik percben Huszics beadását az ötösön Futács fejelte le, az érkező Nikházi centiméterekkel a kapufa mellé lőtt. Négy perccel később egy pontos beadást követően Futács fordult be a tizenhatoson belül, passzát Grumics lőtte a hálóba (1-0). Közben újra rákezdett az eső, ezért tócsák alakultak ki a két gólvonal előtt. A 14. percben egy beadás elszállt a középen érkező diósgyőri védők és az orosz támadók feje fölött, de a labda a kapufánál Eperjesiről a hálóba pattant (1-1).

A 17. percben Eperjesi beadását a kapu előtt Grumics becsúszva elérte, de már nem tudta a kapu felé irányítani. Csakhamar újabb diósgyőri helyzet alakult ki: Grumics lépett át egy begurítást, Gosztonyi 18 méterről lőhetett, de a labda fölé ment. Az eső ekkor még jobban rákezdett. A 26. percben Elek Ákos mentett hatalmasat a saját ötösén, az ellentámadás végén pedig Eperjesi beadását fejelte a kapu fölé Grumics. A 37. percben egy orosz szöglet után kontrázott a DVTK: Grumics adott keresztlabdát Gosztonyinak, aki visszaadta, de egy kicsit hosszú volt a szerb csatárnak.

A szünet előtt Kosztics labdájával Futács fordult meg a tizenhatos vonalán, de jó lövését a kapus vetődve védte, ezzel maradt az 1-1, a második meccsét játszó Grumics második góljával, valamint egy öngóllal.

A 49. percben Huszics húzott el a vonal mellett, pontosan adott középre, a hosszú oldalon Nikházi az ötösről előrevetődve a földre fejelt, azonban a labda átpattant a keresztléc fölött. Az 57. percben Bacsa és Barczi összjátéka után előbbi lépett volna ki a tizenhatos vonalán, de a kapus becsúszva szerelte. A 63. percben Barczi 25 méteres lövése megpattant egy védőn, amit Futács befutott, és egy méterről a hálóba pofozta a labdát (2-1).

A vezetőgól után Eperjesi labdájával Futács fordult be a tizenhatoson belül, de buktatták, ám a tizenegyest a sértett fölé rúgta. A 68. percben Nikházi előtt adódott nagy helyzet, de tíz méterről a kapu fölé lőtt. A 76. percben Futács szöktette az előrehúzódó Elek Ákost, aki 14 méterről a kapufa mellé lőtt. A pálya gyakorlatilag használhatatlan volt, a játékosok egymás után estek el úgy, hogy nem ért hozzájuk senki. A nyolcvanadik percben egy orosz beadás veszélyesen szállt középre, ahol a támadó a megcsúszó labdát nem tudta a kapu felé irányítani.

A 89. percben egy kapu elé élesen belőtt labda megcsúszott egy védő lábán, de Rajics gyors vetődéssel mentett, így a Diósgyőr 2-1-re győzött – tudósított a DVTK Twitter-csatornája.

– Úgy terveztük, hogy ez lesz a törökországi edzőtábor csúcsa és így is lett. Szeretnék gratulálni a fiúknak, mert a zord időjárási körülmények közt is egy nagy iramú, nagyon jó mérkőzésen sikerült nyerni. A góljainkon kívül további ziccereket alakítottunk ki, kihagytunk egy büntetőt is. Biztató játékot mutattunk a jövőre nézve – nyilatkozta klubja honlapján Tomiszlav Szivics, a DVTK edzője.

Olvasói sztorik