Törökország

Fél perc kellett Grumics első góljához

A Diósgyőr 1-1-et játszott a norvég élvonalbeli Valerenga csapatával, a szerb csatár bemutatkozása emlékezetesre sikeredett.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Valerenga IF (norvég) – Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)
Antalya, Törökország. Játékvezető: Hovhannisjan (örmény)
DVTK: Rados – Vági, Debreceni, W. Alves, Gohér – Egerszegi, Abdouraman, Barczi, Marjanovics – Batioja, Bacsa. Cserék: Gelei, Eperjesi, Vadász, Kádár, Huszics, Elek Á., Kosztics, Gosztonyi, Nikházi, Futács, Grumics, Boros. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Grumics (46.), illetve André Muri (77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Negyedszer lépett pályára törökországi edzőtáborozása során a Diósgyőr, amelynek ellenfele ezúttal a norvég élvonalban legutóbb 11. helyezett Valerenga IF volt. Továbbra is minden játékos egészséges, a kapusok közül a kispadra most is Gelei Vince ült, így most Nenad Rajics nem öltözött át.

A harmadik percben Radosnak volt védeni valója, később Marjanovics beadását Egerszegi elől kifejelték, majd Bacsa elől mentettek szögletre a védők. A nyolcadik percben Barczi tette a védők mögé a labdát, amit Gohér visszafejelt, de a védők ismét felszabadítottak. Két perc múlva egy ártalmatlan középre adás után Debreceni lábáról a kapu felé pörgött a labda, amit Rados gyors vetődéssel mentett, a lepattanót pedig Debreceni rúgta szögletre.

A 11. percben jött az első igazán veszélyes norvég lövés 16 méterről, de nem sokkal a kapu mellé ment. Újabb egy perccel később Gohér ívelt harminc méterről a kapu elé egy szabadrúgást, de a védők sűrűjében nem sikerült diósgyőri fejet találnia. A 18. percben William Alves mentett középen szögletre az ellenfél berobbanó támadója elől, később Marjanovics fülelt le egy labdát, a behátráló védőre vezetve egészen a tizenhatos vonaláig jutott, de lövését blokkolták.

A 21. percben Vági fejelt szögletre egy hosszú indítást, a sarokrúgás veszélyes volt, de az egyik norvég fölé fejelte. Ezután Marjanovics beadását követően Bacsa fordult rá a labdára tizenhatos vonalán, de fölé lőtt. A 29. percben egy norvég szabadrúgás után a fejes a kapufáról csúszott ki. A folytatásban Batioja két védővel állt szemben, 16 méterre a kaputól, ám a lövése kicsivel a kapufa mellé ment.

A 35. percben Marjanovics 25 méterről lőtt a kapu mellé, majd Gohér szabadrúgása középen milliméterekkel elment Debreceni feje fölött, és centiméterekkel Abdouraman lába előtt. A 42. percben Egerszegi fejelt ki a tizenhatosról egy norvég szabadrúgást. Ezután Bacsa szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, betört a tizenhatoson belülre, ahol szögletre szerelték. Többen kezezést reklamáltak, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A szünet előtt egy hosszú indítással Barczi lépett ki egyedül ziccerben, de a gurítását a kapus szögletre mentette. Két sarokrúgást végeztek el egymás után a diósgyőriek, a második után a kipattanót Barczi 15 méterről, kapásból a kapufa mellé lőtte.

A szünetben pályára lépett a DVTK legújabb játékosa, a Pécsről igazolt Miroszlav Grumics, aki a második félidő első percében megküzdött egy labdáért, majd mintegy 20-22 méterről átívelte a kapus fölött (1-0). A 47. percben Vági nagyszerű becsúszással akadályozott meg egy beadást. A szöglet után a norvég támadó nagy helyzetben közelről lőtt mellé. Az 52. percben Rados védett egy tízméteres lövést.

Az 58. percben egy norvég lövés irányt változtatott Debreceni lábán, a szögletet Marjanovics kifejelte. Ezt követően Batioja szerzett labdát a felezővonalnál, majd Bacsa indította Grumicsot, aki lesen volt. Két perccel később Debreceni szögletre mentett egy beadást, amiből nem tudott helyzetet teremteni az ellenfél. A 74. percben Grumics 14 méterről lőtt, a kapus szögletre védett, amit kifejeltek a védők.

A 77. percben egy újabb norvég szögletet követően a középen legmagasabbra emelkedő játékos a hálóba fejelt (1-1). A 81. percben Nikházi centerezett, de Grumics elől a tizenhatos vonalánál lábbal mentett a kapus. Ezután Marjanovics adott középre az alapvonalról, de a labda elgurult keresztbe, anélkül, hogy bárki hozzáért volna. A hajrában sem fogták vissza magukat a csapatok: Gohér lőtt 14 méterről, de a kapus védett. A szöglet után Boros fejelt, és ő is közel járt a gólhoz. A másik oldalon Vági blokkolt nyolc méterre a saját kapu előtt. A 88. percben az ötös sarkáról fejelt az egyik norvég játékos, de Gelei védett. Végül Gohér próbálta megszerezni a győztes gólt szabadrúgásból, de nem járt sikerrel – tudósít a Diósgyőr Twitter-csatornája.

A DVTK pénteken játssza ötödik – egyben utolsó – törökországi edzőmeccsét, ellenfele az orosz másodosztályú Torpedo Moszkva lesz.

– Miként a korábbiak, ez is nagyon hasznos felkészülési mérkőzés volt, újabb kérdésekre kaptam választ. Ma azok léptek pályára, akik két napja nem, így mindenki megkapta a kilencvenperces meccsterhelést – mondta a DVTK honlapján Tomiszlav Szivics vezetőedző. – Összességében elégedett vagyok, mert sok pozitív dolgot láttam. Miroszlav Grumics nagyszerűen mutatkozott be, első labdaérintésével rögtön gólt szerzett, majd volt még további két helyzete. Ma befejeztük a felkészülés újabb szakaszát, amikor minden játékos közel egyforma játékidőt kapott. Ma este és péntek reggel kielemezzük az eddigieket és holnap délután lejátsszuk utolsó törökországi mérkőzésünket a Torpedo Moszkva ellen. Már csak egy-két kérdőjel van a kezdőcsapatot illetően, de ezek is ki fognak egyenesedni, mire lefújják az MFK Kosice elleni felkészülési mérkőzéseket.

Olvasói sztorik